DRIE REDENEN OM HET MOOIE PAI IN THAILAND TE BEZOEKEN

0
422

~ALLE GOEDE DINGEN BESTAAN UIT DRIEËN~
~gezegd van iets waarvan men er twee heeft en een derde wil krijgen…)


PAI:- We gaan naar Pai! Bij Khun Lan (een super sympathieke vent! trouwens) van C&P Big Bike huurden we weer motoren. Weer Honda CRF 250, maar dit keer met onroad-banden.

Pai is een klein, relaxed stadje in het bergachtige noorden van Thailand. Om er van Chiang Mai te komen, moet je dwars door de bergen, en dat is superleuk motorrijden! De weg is opvallend goed, maar het rijgedrag van andere weggebruikers opvallend slecht. Oppassen dus! In Pai vind je veel backpackers. Vriend Thijs en ik sliepen bij Pai Country Hut (Moo 1 240 Mae Hee, Pai 58130). Knusse bungalows in een rustige, groene omgeving. Lekker chillen in een hangmat voor je hut. De sfeer is echt superrelaxed.

DE EERSTE REDENEN, DE PAI CANYONimg_5458
Als je een scooter huurt, kun je de omgeving goed verkennen. Even buiten Pai ligt Pai Canyon met een schitterend uitzicht. Als je besluit te gaan wandelen door de vallei, denk dan wel even aan je schoenen. Ik had mijn teenslippers aan en dat was eerlijk gezegd niet zo’n succes 🙂img_5459

DE TWEEDE REDENEN, DE WALKING STREET VAN PAI
Elke avond vind je in het centrum van Pai allemaal leuke kraampjes met heerlijk eten. Helaas is niet alles vegetarisch, dus het is wel even zoeken. Maar vooral de sfeer is erg fijn. Superrelaxed.

DE DERDE REDENEN DE LOD CAVE BIJ BAN THAM VILLAGE , SOPPONGimg_5456
Op een uurtje met de scooter ligt Lod Cave, een mooie grot waar je met een bamboeboot doorheen kunt varen. Als je een kaartje koopt, kun je meteen ook visvoer kopen. Grote vissen zwemmen met je mee. Helaas sprak onze gids nauwelijks Engels, dus bij de rondleiding zei ze alleen dingen als “look, titties” en “Penis”, wijzend naar stalactieten en stalagmieten met dergelijke vormen. Dus geniet van wat je ziet en lees je later in 🙂 Een kaartje kost zo’n 200 baht.

ZEKER NIET DOEN: EEN RITJE OP DE RUG VAN EEN OLIFANT
Er is natuurlijk nog veel meer te doen, maar één ding hopen we dat je niet doet: een olifantenritje maken. Toen we de omgeving verkenden, kwamen we ze al tegen, toeristen die op de rug van een olifant zaten. Dat vinden we zo zielig, niet doen hoor! Het lijkt zo leuk: een ritje op de rug van een olifant. Maar wat veel mensen niet weten, is dat achter dit onschuldig ogende toeristische vermaak enorm dierenleed schuilt.

Met dank aan Sander Ruijsbroek (dereizendevegetarier.nl )