DOUANE OP SUVARNABHUMI NEEMT 148 KILO IVOOR IN BESLAG

0
191

~HOOP VERLOREN, AL VERLOREN~

(Zonder hoop lukt het niet)


BANGKOK:- De douaneambtenaren van luchthaven Suvarnabhumi heeft gisteren laten weten dat ze 148 kilo gesmokkeld ivoor hebben geconfisqueerd. Het ivoor ter waarde van 390.000 euro kwam in december met een vlucht van de Ethiopische luchtvaartmaatschappij Ethopian Air uit Nigeria, zo vertelde het hoofd van de douane, Khun Kulit Sombatsiri, gisteren tegen onze verslaggever.

Toen de zending niet werd opgehaald, openden de officieren de pakketten en ontdekten ze drie complete sets slagtanden en 31 enkele slagtanden. Vanwege de grootte was het duidelijk dat deze niet van Aziatische olifanten kunnen komen, vertelde Khun Kulit. Met een DNA-test moet nu de oorsprong exact worden bepaald.

Vermoedelijk zou het ivoor voor China bedoeld zijn. De lokale overheid heeft ivoorhandel verboden sinds het begin van het jaar.

Hoe dit de smokkel zal beïnvloeden, is nog steeds onduidelijk. De Washington Convention verbiedt immers de internationale handel in ivoor.

Thailand fungeert als een knooppunt voor internationale handel in beschermde dieren of delen van dieren en planten. De Thaise douaneautoriteiten maakten bekend dat ze sinds oktober 2016 gesmokkelde dieren of dierlijke delen ter waarde van meer dan 800 miljoen euro in beslag hebben genomen.

Informatie en bron:
Foto’s: Customs Department
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: innnews