DOUANE ONDERSCHEPT LADING VAN MEER DAN 6000 ORCHIDEEËN BIJ DE GRENS VAN NONG KHAI

0
365

~AAN DE RAND VAN HET RAVIJN BLOEIEN DE MOOISTE BLOEMEN~

(Wie risico’s durft te nemen kan bijzondere resultaten behalen)


NONG KHAI:- Het Douane-hoofd van het kantoor Nong Khai, khun Nimit Saeng-amphai, verklaarde vanmiddag over de inbeslagname van meer dan 6.419 orchideeën van verschillende soorten die op het punt stonden om Laos binnengesmokkeld te worden.

Deze inbeslagname zou afgelopen vrijdag om 20.45 uur hebben plaatsgevonden, nadat een groot aantal kartonnen dozen tussen consumptiegoederen was aangetroffen aan boord van een bus die in de rij wachtte om de First Thai-Lao Friendship Bridge over te rijden.

Toen niemand kwam opdagen om de dozen te claimen, werden ze geopend en ontdekte de douane 2.935 Vanda-orchideeën, 1.450 Dendrobium-orchideeën en 300 Grammatophyllum-orchideeën.

Khun Nimit vertelde dat een vergunning nodig is om gekweekte orchideeën te exporteren daarnaast bestaat het internationale CITES-verdrag dat bedreigde planten en bomen soorten bestrijkt en de export van wilde orchideeën verbiedt.

Hij zei dat het nog niet bekend was of deze exemplaren wild of gecultiveerd waren. Als het wild orchideeën zouden zijn, dan worden ze overgedragen aan het National Park, Wildlife and Plant Conservation Department. Zo niet, dan worden ze geveild.

De Douane vond ook nog 31 longan-boompjes, waarvan het ministerie van Landbouw de uitvoer verbiedt omdat het ministerie bang is dat het de fruitindustrie van het land schade zal berokkenen.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Korat
Bron: The Nation