Home Algemeen DORPELINGEN IN PRACHUAP KHIRI KHAN GEADVISEERD OM HET HOGER OP TE ZOEKEN IVM HET WASSENDE WATER

DORPELINGEN IN PRACHUAP KHIRI KHAN GEADVISEERD OM HET HOGER OP TE ZOEKEN IVM HET WASSENDE WATER

0
DORPELINGEN IN PRACHUAP KHIRI KHAN GEADVISEERD OM HET HOGER OP TE ZOEKEN IVM HET WASSENDE WATER

~NATTIGHEID VOELEN~

(Merken dat er iets niet klopt)


PRACHUAP KHIRI KHAN:- De dorpelingen die stroomafwaarts in het district Bang Saphan bij de kleine dam wonen, hebben gisteren het advies gekregen om hun bezittingen naar een hoger gelegen gebied te verplaatsen als voorzorgsmaatregel tegen mogelijke overstromingen van hun gemeenschappen als gevolg van het stijgende water uit het reservoir.
 
De ambtenaren van het regionale kantoor voor watervoorraden in Ratchaburi hebben gisteren een graafmachine gebruikt om de overlaat te vergroten om meer water uit het Morasuab-reservoir te laten stromen, dit om de druk op de dam te verlichten, nadat drie lekken in de aarden damwand werden aangetroffen.

De provinciale gouverneur is al op de hoogte gebracht van de noodzaak om de druk op de dam te verlichten omdat het reservoir een capaciteit van 90% heeft, wat het veiligheidsniveau te boven gaat.

Door de opening van 20 meter in de aarden muur wordt nu meer water geloosd en het duurt ongeveer vier uur voordat het waterniveau in het reservoir is gedaald tot een veilig niveau van 60% capaciteit.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Thai PBS