Home Algemeen DOORDAT HELE HORDES MENSEN THAILAND BEZOEKEN, HEEFT DAT “MASSATOERISME” OOK EEN KEERZIJDE

DOORDAT HELE HORDES MENSEN THAILAND BEZOEKEN, HEEFT DAT “MASSATOERISME” OOK EEN KEERZIJDE

0
DOORDAT HELE HORDES MENSEN THAILAND BEZOEKEN, HEEFT DAT “MASSATOERISME” OOK EEN KEERZIJDE

~ELKE MEDAILLE HEEFT EEN KEERZIJDE~

(Iets van twee kanten bekijken, aan iedere zaak zitten twee kanten, vaak een positieve en minder positieve kant)


THAILAND:- Het lijkt bijna een trend te zijn: op reis naar Thailand. Het toerisme is goed voor de Thaise economie, maar helaas kent het ook een keerzijde.

Crossmediaal platform De Kanttekening schreef er een sterk artikel over:

GROEIEND AANTAL BEZOEKERS
In 2008 kende het land nog negen miljoen bezoekers per jaar, maar inmiddels is dit gestegen naar een geschatte zesendertig miljoen. Deze snelle groei bezorgt het koninkrijk al zo’n twintig procent van het bruto nationaal product. Goed voor de lokale economie.

Maar het massale bezoek begint steeds helaas ook voor meer schade te zorgen aan de natuur en cultuur op de eilanden. Het koraalrif is voor 75 procent beschadigd, mede door toeristische activiteiten. De Kanttekening sprak met inwoners, toeristen en experts over de problemen.

PARADIJSERVARING
De Ierse expat Barry (66) denkt dat het Thaise eilandtoerisme een zinkend schip is: “Het aantal hotels blijft groeien, de stranden raken voller en de vervuiling neemt toe. De paradijservaring neemt af.” En de jeugd neemt de slechte gewoontes van de feestende toeristen over en doet de hele dag niets, vertelt een ondernemer. Ze zien niet dat de feestende Europeanen later weer terug gaan naar hun normale, hardwerkende leven.

De Ierse Barry voelt zich in ieder geval niet langer thuis aan de Thaise kust: “Alles draait om toerisme en geld. Dit is niet het Thailand waar ik verliefd op ben geworden.”

Informatie en bron:
Illustraties: PhotosStock
Content: Savannah Borst
Bron: Linda Nieuws.nl