DIT JAAR WAREN ER MEER DODEN IN HET VLIEGVERKEER TE BETREUREN DAN VORIG JAAR

0
300

~IK MAG DOODVALLEN ALS HET NIET WAAR IS~

(Geloof me, ik spreek de waarheid)


HANNOVER:- Het aantal doden bij vliegtuigongelukken is dit jaar drastisch gestegen. Hoewel het aantal ernstige ongevallen in de burgerluchtvaart met 45 op bijna hetzelfde niveau als het vorige jaar bleef, steeg het dodental wereldwijd van 40 naar 559 mensen. Dat zei het hoofd van het Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC), Jan-Arwed Richter, afgelopen donderdag.

Hij wees erop dat het voorgaande jaar in de wereldluchtvaart een absoluut uitzonderlijk jaar was met extreem lage aantallen slachtoffers. Uit de analyse van het in Hamburg gevestigde onderzoeksbureau voor luchtvaarttijdschrift Aero International blijkt het aantal slachtoffers in 2018 reeds boven het tienjaars gemiddelde van 448 doden te liggen, maar nog steeds ver onder het 25-jarig gemiddelde van 844 dodelijke slachtoffers.

GEEN REDEN TOT PANIEK
Meent JACDEC, dat al bijna 30 jaar ongevallen en ernstige incidenten in de burgerluchtvaart registreert en analyseert. Het heeft betrekking op vliegtuigen met een gewicht van meer dan 5,7 ton of negentien zitplaatsen. “De langetermijnvergelijking laat zien dat het toch al lage aantal slachtoffers in het luchtverkeer blijft dalen, terwijl het aantal passagiers toeneemt”, zegt ook de Federatie van de Duitse luchtvaartindustrie (BDL).

LION AIR
Onder de ernstige ongevallen was dit jaar de crash van een Boeing 737 MAX van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air. Het vrijwel gloednieuwe vliegtuig stortte op 29 oktober in zee, slechts elf minuten na de start vanaf de Indonesische hoofdstad Jakarta, waarbij alle 189 inzittenden om het leven kwamen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: YouTube.be
Content: redactie
Bron: Zakenreisnieuws