DIT IS EEN NIEUWE, DIE KENNEN WIJ NOG NIET-VRACHTWAGENCHAUFFEUR BEBOET VOOR MICHELIN MANNETJE

6
1136

~DE STERKE ARM DER WET~
(Met gepast geweld optredende overheidsorganisatie, bijvoorbeeld politie of justitie)


LOPBURI: Als wij denken dat wij zo langzamerhand alle overtredingen die Thailand kent, dan slaan wij mooi de plank mis.
Gisteren liet een politieagent een vrachtwagen stoppen en beboette de chauffeur voor en hebben van Michelin poppekes op zijn auto, hij mocht ter plekke even 2000 Bath aftikken.image

Bij de ervaren chauffeur zakte de broek naar beneden van verbazing, hij reed keurig volgens de ‘Thaise regels’ enkel heeft hij jaren geleden een tweetal Michelin mannetjes aan de voorkant van zijn auto had geplaatst.

De politieagent van Lopburi, zei dat het verboden was om deze poppetjes aan de auto te bevestigen omdat deze bij donkerte verlicht waren en dat is illegaal dus tegen de Thaise verkeerswet.

Natuurlijk kwam dit bericht op de social media terecht, waarop verschillende mensen reageerden dat het enkel en louter decoratie betreft, zoveel auto’s voeren extra verlichting op hun auto.

foto: auto met 36 Michelin mannetjes, goed voor 36.000 Bath
foto: auto met 36 Michelin mannetjes, goed voor 36.000 Bath

Maar een online advocaat reageerde met: dat het zou kunnen worden opgevat dat de poppen bij andere verkeersdeelnemers gevaar opwekt omdat het als extra verlichting gebruikt wordt, zodat de boete kan worden gerechtvaardigd.

Toch is het bijzonder dat bijna iedereen de geschreven teksten op de bekeuringen aanvaard, zo omschreef de politieagent in kwestie de mannetjes als “dolly lichten” , iets wat ze beslist niet zijn.
De agent had gewoon de juiste tekst moeten schrijven en dat is dat er extra verlichting werd gevoerd, wat volgens artikel X van de Thaise verkeerswet niet toegestaan is.

Met dank aan Olleke Bolleke

6 REACTIES

  1. Het lijkt in mijn ogen eerder op muggenzifterij, hier een boete voor geven van 2000 baHT lijkt mij zwaar overdreven. Waarom worden al die vrachtwagens en tourbussen niet van de weg gehaald die rondrijden en zwarte rook uitstoten? Van de weg halen en verplichten om de verbrandingsmotor in orde te laten maken.

    https://www.youtube.com/watch?v=YNTl8qln_14

Comments are closed.