UpDaTe |DIEVEN ZETTEN NEP WINKEL OP, GAAN MET DURE DIAMANT AAN DE HAAL

0
357

~ZO SLIM ALS EEN VOS~

(Heel erg slim)


BANGKOK:- De politie heeft een arrestatiebevel gekregen voor twee juwelendieven die er met een diamant van Bt. 10 miljoen (€ 270.000) aan de haal gingen. De dieven hadden een namaak juwelierszaak opgezet om aan de diamant te komen.

De politie wil graag even babbelen met Pipatpongpat Suksawatpipat, 59, en een medeplichtige die zijn brommerpiloot was. Ze zijn er zeker van dat de verdachten nog in Thailand zijn, en de diamant in hun bezit hebben.

De verdachte werd vastgelegd op CCTV beelden, terwijl hij vluchtte op een wachtende motor. Die stond voor de namaak juweliersshop op Si Phraya Road.

De politie zegt dat Pipatpongpat de diamant in handen kreeg door zich voor te doen als handelaar in edelstenen. Hij sloot de eigenaar van de diamant, de Indiër Jain Vaiphav, 44 opgesloten in de winkel achter.

Om vrij te komen moest Jain een ruit breken. Daarbij liep hij een grote wond op aan zijn arm waar 20 hechtingen voor nodig waren. Hij was zo slim om te op het Web te adverteren dat hij een diamant van Bt 10 miljoen te koop had. De dieven lazen dat, en besloten hem van die diamant te verlossen. Ze zetten een namaak juwelierszaak op, en lokten de Indische zakenman daar naar toe om te onderhandelen over de verkoopprijs. Toen Pipatpongpat de diamant eenmaal in handen kreeg ging hij er gelijk mee vandoor.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: The Nation