Home Featured DIERENBESCHERMING VINDT TWEE BABY ORANG-OETANGS

DIERENBESCHERMING VINDT TWEE BABY ORANG-OETANGS

0
DIERENBESCHERMING VINDT TWEE BABY ORANG-OETANGS

~HIJ HEEFT DE AAP IN DE MOUW~

(hij is gemeen, stiekem)


SONGKHLA:- Thaise natuurbeschermers hebben een Maleisiër aangehouden die probeerde 2 baby orang-oetangs, 51 schildpadden en 6 wasbeertjes het land binnen te smokkelen.

De dieren waren verstopt in plastic boxen en koffers, die Ismail Bin Ahmad, 63, in zijn auto vervoerde. Hij werd aangehouden bij een controlepost in Songkhla. Dat is een van de opstandige provincies in het diepe zuiden, en ook een trechter waardoor wapens, drugs en andere smokkelwaar het land binnen komen.

“De verdacht zegt dat hij is gehuurd om de dieren te vervoeren van Perlis in Maleisië naar Hat Yai voor Bt 1.000,” zegt een ambtenaar van de dierenbescherming. Hij deed dienst bij de controlepost. De baby orang-oetangs waren minder dan zes maanden out, en worden naar een apen opvangcentrum gebracht.

Orang-oetangs leven op de eilanden Borneo en Sumatra. Ze zijn zeldzaam, worden met uitsterven bedreigt en vaak gesmokkeld naar illegale dierentuinen in geheel zuidoost Azië. De meeste van de 51 schildpadden zijn Indische sterschildpadden, die worden ook met uitsterven bedreigt omdat ze zo’n mooi stervormig patroon op hun schild hebben.

Thailand fungeert al lang als kruispunt voor illegale handel in wilde dieren, die bestemd zijn voor Vietnam en China. Daar gebruikt men de dieren meestal als medicijn. B. Botje: Misschien een idee voor Pfizer om daar kantoortjes te openen? Lijkt me beter voor iedereen.

De Thaise politie arresteert regelmatig dierensmokkelaars, maar meestal zijn dat stromannen of koeriers. De grote vissen worden zelden of nooit gevangen.

Bangkok Coconuts