DEZE DUITSE BOEDDHISTISCHE MONNIK IS NET DE HOOGSTE MONNIK VAN BUITEN THAILAND GEWORDEN

0
733

~EEN PETJE AFNEMEN~

(Het voor elkaar hebben)


THAILAND:- De lezers van Olleke Bolleke weten alles over Benjamin Holst, voorheen de “meest gehate Duitser in Thailand”, oftewel de man met de Olifantenbenen maar nu hebben we ook Henning Guerlee, in boeddhistische kringen bekend als Phra Khru Ubon Pawanawitet, en wordt de “meest heilige Duitser in Thailand” genoemd.

De Phra komt uit Berlijn, maar heeft lange tijd doorgebracht in het noordoosten van Thailand om de leer van het boeddhisme te bestuderen nadat hij in 1998 in het afgelegen International Forest Monastery in de provincie Ubon Ratchathani was gewijd. Door de jaren heen beklom hij de verschillende Sangha rangen tot hij een abt werd, zo las Olleke Bolleke op de website van SanookNews.

Hij is nu net de eerste buitenlandse boeddhistische leermeester in het koninkrijk Thailand geworden, na het behalen van examens op hoog niveau.

Afgelopen zondag was hij in Bangkok om zijn Preceptor-certificaat tijdens een door de Mahathera-raad gehouden ceremonie uitgereikt te krijgen, bij deze ceremonie werden 200 monniken uit het hele land werden geëerd met hun status.

Informatie en bron:
Foto’s: SanookNews
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: SanookNews