DEPRESSIEVE THAISE VROUW VERHANGT ZICHZELF IN HET RAAMKOZIJN

1
651

~ZIJ HEEFT HAAR WIEKEN LATEN HANGEN~
(Het gevecht opgeven)


PATTAYA: De wachtcommandant van het politiebureau Nongprue werd gisteravond om 20:30 uur op de hoogte gebracht van een triest geval van zelfmoord in een huis in Soi Boonsamphan in tambon Banglamung.imageDe wachtcommandant stuurde er enkele agenten heen en verwittigde tegelijkertijd ook het Sawang Boriboon reddingsteam, jammer genoeg konden zij met moeite de plaats van het ongeval bereiken omdat zij zich een weg door de toestroomde mensenmassa moesten vechten. Het gerucht dat deze vrouw zich verhangen had, ging als een lopend vuurtje door het tambon, zodat vele lokale bewoners poolshoogte kwamen nemen.

Toen de reddingwerkers eindelijk bij het twee verdiepingen tellende herenhuis arriveerde, troffen zij daar de 45 jaar oude mevrouw Supanwadee Ruapanich, bungelend aan een elektrische draad, welke aan een gordijnrail boven het raam was bevestigd aan. De ambulancebroeders spraken het vermoedden uit, dat de vrouw daar ongeveer 3 tot 4 uur gehangen moet hebben. De politie trof in het huis geen onregelmatigheden aan, welke zouden moeten duiden op een geweldsmisdrijf.imageDe tambon bewaker, de 52-jarige Sabai Pakaew vertelde dat hij een routine patrouille in de omgeving aan het uitvoeren was, toen hij merkte dat er een schaduw bij het raam was, de man vertelde verder dat het leek of iemand hem in de gaten hield, plots veranderde de lichtinval en herkende hij het roerloze lichaam van de eigenaresse van het huis, mevrouw Supanwadee Ruapanich.
De man schrok zich helemaal het apelazarus en rende onverwijld naar zijn collega toe, die gelijk de telefoon pakte en het alarmnummer belde.

De dochter van de overledene, de 22 jaar oude Maneerat Ruapanich, kwam al snel ten tonele, in tranen legde zij uit dat haar moeder de laatste tijd nogal depressief was en en bij ieder probleem zag zij beren op de weg.image

Blijkbaar was mevrouw Supanwadee Ruapanich op het moment betrokken bij een zorgwekkende rechtszaak, was zij werkloos en had zware financiële zorgen.

De agenten hebben de hele “crime scene” gefotografeerd voor hun reportage, waarna zij het stoffelijke overschot lieten vervoeren voor een autopsie in het ziekenhuis van Banglamung.

Met dank aan www.pattayaone.net

Volgens een in 2013 door de regering van thailand gehouden studie hebben inwoners van Bangkok een gemiddelde kans van 5% om aan depressiviteit te lijden, terwijl het gemiddelde zoals in steden als Pattaya slecht 2,3% is.
Daarnaast is het in Thailand zo, dat vrouwen twee keer meer kans hebben om aan deze ziekte te lijden dan mannen, zo schreef de minister van Volksgezondheid, de heer Narong Sahametapat niet eens zolang geleden.

Met dank aan Auke Boon

1 REACTIE

Comments are closed.