DE ZWARE BEWOLKING IN HET ZUIDEN VAN THAILAND ZORGT ERVOOR DAT DE RAMADAN EEN DAG LATER BEGINT

0
379

~LANG VASTEN IS GEEN RIJST BESPAREN~

(Van uitstel komt geen afstel)

ZUID THAILAND:- De Ramadan zal morgen (17 mei) in Thailand beginnen nadat de zware bewolking in Zuid-Thailand de inspanningen om de maanfase van een nieuwe maan in het zuiden heeft belemmerd, zo bevestigde de Chularatchamontri, formeel bekend als het Sheikhul Islam Office voor Thailand.

Volgens de Islamitische kalender zou de Ramadan gisteren op 15 mei beginnen, maar de traditie van het bevestigen van de nieuwe maanmaand met het blote oog om het begin van de heilige maand te markeren, duwde de vastenperiode met een dag terug in de tijd.

In afwachting van de komst van de heilige maand werden gisteren in o.a. In Phuket door verschillende instanties activiteiten georganiseerd waar moskeeën eten en drinken schonken ter ondersteuning van het breken van snelle gemeenschappelijke eetevenementen die elke avond na zonsondergang worden gehouden.

Een dergelijke donatieactiviteit werd gehouden op de Internationale luchthaven van Phuket, onder leiding van Petch Chancharoen, de general manager van de luchthaven. Bij dit evenement werd hij bijgestaan ​​door het luchthavenpersoneel en bezocht lokale moskeeën om donaties te doen.

Khun Petch wees op het belang van de gemeenschap rond de luchthaven en merkte op dat het evenement de betrokkenheid van de Airports of Thailand (AoT) aantoont.

Ietsje verder naar het zuiden in Srisoonthorn, Thalang, doneerde de gemeente Srisoonthorn rijst en ander voedsel aan lokale moskeeën ter ondersteuning van Ramadan.

Afgelopen maandag opende Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun en de Chularatchamontri, Sheikul Islam Aziz Phitakkumpon, officieel de driedaagse jaarlijkse Moslimmarkt op het terrein van de Nationale Moskee in Nong Chok, een district in Bangkok.

Informatie en bron:
Illustraties: Phuket news
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: thephuketnews.com