DE ZEVEN DODELIJKE DAGEN GAAN GEWOON DOOR | GISTEREN 43 DODELIJKE VERKEERS-SLACHTOFFERS IN THAILAND

0
230

~STAAN KIJKEN ALS LAMME LOETJE~

(Verlegen of beteuterd staan kijken)


BANGKOK:- De Thaise krant ‘Daily News’ kopt met het feit dat de zeven dodelijke dagen nu in het nieuwe jaar niet afgelopen zijn, maar gewoon door gaan.Alleen al gisteren vielen er 43 doden bij verkeersongelukken. Daily News waarschuwt dat die gegevens niet officieel zijn. Als de mensen die onderweg naar of in het ziekenhuis overlijden in de statistieken worden opgenomen wordt het getal veel hoger.

Thaivisa bevestigd dat: het dodental is gemiddeld 60 per dag, met inbegrip van de slachtoffers die in het ziekenhuis liggen en daar overlijden.

Daily News meldt dat er tenminste 40 personen per dag overleden zijn in de vier dagen nadat de zeven dodelijke dagen zijn afgelopen. Ze publiceerden een foto van een automobilist die zich plette tegen de vangrail, als waarschuwing om achter het stuur niet  in slaap te vallen.

Thaivisa bericht dat duizenden borden geplaatst zijn met in rode en zwarte letters ‘nguang – jort phak’ oftewel: Slaperig? Even rusten!

Thaise kranten publiceren de verkeersstatistieken iedere dag, in de hoop dat de mensen er iets van opsteken. Thais verkeer staat er om bekend het meest onveilige ter wereld te zijn.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: DailyNews
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Daily News