DE ZEESCHILDPAD “BOON RAWD” AARZELT OM ZIJN VRIJHEID IN DE OPEN ZEE TE ZWEMMEN

0
201

~TUSSEN HOOP EN VREES DOBBEREN~

(Hopen dat het goed gaat, maar tegelijkertijd vrezen dat het mis gaat)


PHUKET:- Een zeeschildpad, als enige overlevende van een cluster van 87 zeeschildpadden die vorig jaar in Koh Racha werden gevonden, vindt het zwemmen maar niets en aarzelt om terug te keren naar de zee.Gisteren hebben functionarissen en dierenartsen van het Ministerie van Mariene en Kustbewakimg (DMCR) en het Phuket Marine Biological Centre (PMBC) de zeeschildpad naar Koh Racha gebracht om vrijgelaten te worden.

Het reptiel werd ‘Boon Rawd’ (wat gelukkige overlevende betekent) genoemd omdat het het enige overlevende ei van 87 zeeschildpadden was dat vorig jaar op Koh Racha werd gevonden.

Boon Rawd werd gisteren samen met vier andere zeeschildpadden bij Ao Patok, Koh Racha losgelaten, maar Boon Rawd wilde niet terug naar de zee terwijl de andere vier zeeschildpad snel het water van de Andaman zee inzwommen.

Dierenartsen zijn van mening dat Boon Rawd op dit moment niet bekend is met de zee. De schildpad bleef proberen om terug het land op te gaan. Ze denken dat Boon Rawd het stressvol vindt omdat het strand vol zit met mensen en boten.

De schildpad is teruggebracht naar het schildpad-centrum om later het nog eens te proberen of als er een andere strategie voor de terugkeer naar zijn thuis is bedacht.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaige