Home Featured DE WILDE ZWIJNTJES ZIJN VERDOOFD MET KETAMINE

DE WILDE ZWIJNTJES ZIJN VERDOOFD MET KETAMINE

1
DE WILDE ZWIJNTJES ZIJN VERDOOFD MET KETAMINE

~EEN PAARDENMIDDEL~

 (een uiterste remedie)


CHIANG RAI –  De 12 Wilde Zwijntjes die uit de Tham Luang grot gered zijn werden verdoofd met in dit geval een echt paardenmiddel: ketamine. Dit blijkt uit een vrijgegeven medisch rapport.

De Wilde Zwijntjes en hun coach raakten opgesloten in een grot toen een zware regenbui het hun onmogelijk maakte de grot te verlaten. Er was een enorme reddingsoperatie nodig om de jongens te redden.

De Australische anesthesist Richard Harris en drie Thaise medici hebben hun procedure beschreven in een gezamenlijke brief aan de New England Journal of Medicine.

Dat is nieuws, want tot op heden hebben de redders geweigerd te vertellen hoe ze de jongens verdoofd hadden tijdens de reddingsoperatie.

Het artikel zegt dat de jongens een dosis ketamine kregen, een medicijn dat gebruikt wordt om anesthesie op gang te brengen en in stand te houden om hun veilig uit het grottencomplex te krijgen.

Ketamine wordt veel gebruikt in de diergeneeskunde als verdovingsmiddel. En in het party circuit, waar het bekend staat als ‘Special K’. De reden dat de artsen voor dit paardenmiddel gekozen is het effect op onderkoeling en om te voorkomen dat de jongens in paniek raakten tijdens de redding.

Thaivisa

1 REACTIE

  1. Ketamine is geen paardenmiddel. Maar een alom erkend middel in de anesthesie. Mist (zoals gebeurde) professioneel toegepast, een erg logische keus. De veiligheid voor die kinderen stond boven alles verheven. Dus dit artikel is een te tendensieus in zijn aankondiging. Het was juist perfect geregeld met een veilig medicament en dat heeft niets met een paard te maken! en doet geen eer aan die voortreffelijke helpers (redders)

Comments are closed.