Home Featured DE WILDE ZWIJNTJES WORDEN RIJK EN BEROEMD

DE WILDE ZWIJNTJES WORDEN RIJK EN BEROEMD

1
DE WILDE ZWIJNTJES WORDEN RIJK EN BEROEMD

~SLAPENDE RIJK WORDEN~

(Veel geld verdienen zonder er iets voor te moeten doen)


BANGKOK:- Er staan 22 aanbiedingen film, documentaire en boeken projecten over de redding van de Wilde Zwijntjes uit de Tham Luang grot, gedaan Thaise en internationale studio’s, zegt minister Veera Rojpojanarat.

Dat is nog niet alles: er zijn 27 TV shows die ze graag langs zien komen. Maar die hebben nog geen toestemming gekregen, zegt de minister.

Producenten worden uitgenodigd om te bieden voor de rechten op films, documentaires en zelfs tekenfilms over de dramatische redding, het leven van de redders en de jongens die vast zaten in de grot.

Minister Veera zegt dat buitenlandse producenten toestemming moeten vragen aan het ministerie van toerisme en sport. Buitenlandse producenten moeten toestemming vragen aan het ministerie van cultuur.

Van de 22 voorgestelde projecten zijn 10 voor films, waarvan 5 door Thaise en 5 door buitenlandse bedrijven. Er zijn 10 projecten voor documentaires, en 2 voor boeken.

De minister zegt dat het comité besloten heeft dat de rechten niet aan een enkel bedrijf gegeven worden, en dat ze allemaal gelijk behandeld worden. Dat is beter voor het imago van Thailand.

Studio’s kunnen al beginnen met werk op basis van al openbare informatie. Maar voor meer informatie over het privé leven van de jongens en hun coach is toestemming van de ouders (en de coach zelf) nodig. Ze moeten dat wel doorspreken met het comité, dat dan kijkt of dit goed uit zal pakken voor de jongens.

Hij wees er nadrukkelijk op dat alle commerciële overeenkomsten met de Wilde Zwijntjes goedgekeurd moeten worden door het comité, de jongens zelf en hun ouders.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Noord Thailand
Bron:Thai PBS World

1 REACTIE

  1. En nu maar hopen dat alle jongens ook daadwerkelijk de riante bedragen op hun bankrekening gestort krijgen van alle films, tv-optreden en wat dies meer zei.
    Want alles moet via thaise ministeries lopen, dus dan weten we het wel.

    LOUISE

Comments are closed.