DE WERELD ROND MET 80-JARIGEN ARRIVEREN DEZE WEEK IN THAILAND EN HEBBEN EEN AFSPRAAKJE MET S’LANDS LADYBOYS

0
335

 


~DE WIJDE WERELD INTREKKEN~

(Zijn geboortestreek verlaten en elders het avontuur zoeken)


THAILAND:- Donderdag maken de 80-jarigen zich klaar voor de langste vlucht van hun wereldreis. Ze zijn maar liefst 16 uur onderweg van Johannesburg naar Bangkok, Thailand. In deze wereldstad valt er heel wat te ontdekken: van de Boeddhistische cultuur en de exotische couleur locale tot de pittige keuken, het helse verkeer én de ladyboys.

Tijdens één van de beroemde ladyboyshows hebben de tachtigers de tijd van hun leven wanneer de 82-jarige Vital plots de hoofdrol wegkaapt. Ook René geeft zijn ogen de kost. “Hij gelooft nog altijd dat het echte vrouwen waren”, aldus Mariette.

Dat de drukte in Bangkok in schril contrast staat met de rust in Zuid-Afrika merken de oudjes meteen als ze zich door het helse verkeer wurmen. In een typische tuktuk, of tsjoektsjoek volgens Adi, trekken ze naar de markt, waar ze inkopen doen voor een sessie Thais koken. Liefst zonder pikante pepertjes, ondervindt Mariette aan den lijve.

Maar durven de tachtigers ook te experimenteren met lokale specialiteiten, zoals sprinkhanen of wormen? In de oudste en grootste Boeddhistische tempel Wat Pho wacht iedereen na de lunch nog een heilzame zegening van de monnik en een bezoek aan de kolossale ‘liggende Boeddha’.

Voor Vital wordt de reis naar Thailand nog net dat tikkeltje specialer. Zijn droom gaat in vervulling als hij in een olifantenreservaat zijn favoriete dieren mag verzorgen. Voor de man die de voorbije weken geregeld zijn neus ophaalde voor het onbekende gaat plots een hele nieuwe wereld open. “Van dieren zou ik alles laten doen, van mensen minder”, klinkt het. Met de hulp van Sieg overwint hij zelfs zijn watervrees om samen met olifant Lasami te baden…

De Wereld Rond Met 80-jarigen, donderdag 7 maart 2019 om 20u35 bij VTM.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: medialaan/vtm
Content: Christof Desmedt
Bron: Entertainment-today.be