DE WATERRESERVOIRS VAN THAILAND ZIJN AL MEER DAN VOL, NOG VOOR HET REGENSEIZOEN BEGINT

0
192

~HET WERK WEL OVERLEID IS HALF OVERTROKKEN~

(Door de dingen van te voren goed te overleggen vlot het werk beter)


THAILAND:- Het zou wel eens een penibele situatie kunnen worden met de waterbeheersing in Thailand, zeker als de Royal Irrigation Department (RID) van Thailand niet snel gaat reageren. Uit gegevens bleek dat 50 reservoirs in het hele land voor meer dan 80% gevuld waren.

Het regenseizoen van Thailand begint officieel deze week en daarmee begint gelijk voor Thailand de ellende. Nog vóór het daadwerkelijke seizoen is begonnen, was het overgrote deel reservoirs is vol gelopen met water.

De Thaise autoriteiten beweren dat ze in tegenstelling tot het voorgaande jaar beter zijn uitgerust en voorbereid zijn om deze situatie te beheersen, zo liet de directeur van het nieuw opgerichte National Water Resources Office, khun Somkiat Prajumwong weten. Hij vertelde dat hij de aanverwante instanties de opdracht heeft gegeven om de waterreservoirs in het hele land te inspecteren en een noodplan voor eventuele waterevacuatie op te stellen.

Andere autoriteiten zoals de RID, de Electricity Generating Authority van Thailand en het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de opdracht gekregen om de dammen te versterken, om de veiligheid van de reservoirs te waarborgen.

REGENVOORSPELLING
Statistieken onthullen echter een vreselijke situatie, omdat vijf van de middelgrote reservoirs al ruim boven hun maximale houdcapaciteit liggen, wat betekent dat deze dammen op elk moment kunnen overstromen.

“We moeten snel handelen en proberen het water in alle reservoirs terug te brengen tot minder dan 60 procent voor het regenseizoen op zijn hoogtepunt is,” zei Somkiat. Hij verduidelijkte verder dat indien het vereiste doelwit niet wordt gehaald, het National Water Resources Office de eigenaar van de reservoirs al opdracht heeft gekregen om het noodprotocol te plannen om functionarissen te informeren over de noodzakelijke acties die moeten worden ondernomen om de damniveaus te overschrijden.

Tegenover een vergelijkbare situatie van vorig jaar werden ten minste 4 reservoirs geschrapt die uitgebreide overstromingen stroomafwaarts veroorzaakten als gevolg van instortende dammen en welke tot het verlies van vele levens. Bij het Huai Zaikamin Reservoir in de provincie Sakon Nakhon, werden vorig jaar als gevolg van hevige regen de dammen werden vernietigd, waardoor binnen enkele uren het aangrenzende gebied werd met stromend water werd overspoeld.

Voor de allereerste keer dat het waterbeheerbeleid van het land van één agentschap stond, had het de macht over de gerelateerde agentschappen, informeerde Somkiat. Dit uniforme plan zal hen helpen onmiddellijk acties uit te voeren.

“We hebben ook geluisterd naar de klachten van mensen over de problemen van waterbeheer op het gebied van waterretentie van vorig jaar. Het kantoor heeft de RID en de Highway Department opdracht gegeven om ervoor te zorgen dat hoogwater in waterretentiegebieden niet te hoog zal worden zodat de mensen geen probleem ervaren met reizen, aldus Somkiat.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke
Bron: The Nation