DE WAAKHOND VAN PATTAYA SCHAAMT ZICH DAT THAILAND TOT DE ZES ZWAARSTE VERVUILERS VAN DE WERELD BEHOORT

0
245

~ER IS EEN VUILTJE AAN DE KNIKKER~

(Het deugd daar niet)


PATTAYA:- De waakhond van Pattaya, bestaande uit een groep Thaise inwoners van deze kustplaats heeft opnieuw een zware milieuvervuiling geconstateerd, dit keer in een gebied ten zuiden van Pattaya waar veel grote boten liggen afgemeerd.

De groep heeft foto’s van drijvend vuilnis op Facebook gezet en schrijven daarbij dat het waarschijnlijk deze boten afkomstig is, omdat het vuil juist rond en om deze schepen dreef.

De groep schreef dat het hele strandgebied van Jomtien tot aan Noord-Pattaya zwaar bevuild wordt, als de wind het in de richting van de kust blaast, de groep doet nogmaals een beroep aan de autoriteiten om hier iets aan te gaan doen.

De groep wijst er op, dat er in principe weinig hoeft te gebeuren om dit probleem op te lossen, de autoriteiten hoeven enkel de reeds bestaande wetten van het verbod van het storten van afval in de zee, consequent te controleren en direct straffen uitdelen.

Zonder een adequate handhaving zal dit probleem nooit opgelost worden, zo suggereerde ze.

De groep schreven voorts op hun Facebook pagina dat Thailand tot de ‘zesde zwaarste vervuilers van de zee in de wereld’ behoort, ze schreven er niet bij waar ze deze beoordeling hebben gelezen, zodat niet zonder meer als de waarheid moet worden aangenomen.

Wel hebben ze hashtags toegevoegd om bewustzijn te verhogen – #Save_THE_OCEAN en #Save_PATTAYA_BEACH.

Informatie en bron:
Foto’s: Facebook PattayaWatchdog
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: PattayaWatchdog