Home Algemeen DE VAN VANDALISME BESCHULDIGDE CANADESE TOERISTE DOODSBANG VOOR DE GEVANGENIS MAAR NU OP BORGTOCHT VRIJ

DE VAN VANDALISME BESCHULDIGDE CANADESE TOERISTE DOODSBANG VOOR DE GEVANGENIS MAAR NU OP BORGTOCHT VRIJ

0
DE VAN VANDALISME  BESCHULDIGDE CANADESE TOERISTE DOODSBANG VOOR DE GEVANGENIS MAAR NU OP BORGTOCHT VRIJ

~BEROUW KOMT NA DE ZONDE~

(Als eenmaal iets gebeurd is, komt daarna de berouw)


CHIANG MAI:- Brittney Schneider, de Canadese vrouw die vorige week werd gearresteerd voor het bespuiten van een oude historische muur in de stad Chiang Mai, gelooft niet dat ze gevangenisstraf verdient heeft.

“Een grote boete zeker, maar ik denk niet dat ik hiervoor gevangenisstraf verdien,” zei Schneider afgelopen dinsdag in een interview met CBC Radio’s Edmonton AM.

“Wat ik deed was verkeerd en dat weet ik.”

De 23 jaar oude Brittney Schneider is beschuldigd van vandalisme. Naast de boete van maximaal 1 miljoen Thaise baht, of ongeveer $ 40.000, zou de toerist tot tien jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

Schneider werd maandag vrijgelaten nadat haar familie haar borgtocht betaald had. Die borgtocht was vastgesteld op 149.000 baht, ongeveer 6.000 dollar.

Schneider zal tot haar rechtszaak in Thailand moeten blijven. Ze zal woensdag een ontmoeting hebben met ambassadebeambten voor een update van de gerechtelijke procedures. Haar moeder en tante zijn naar Thailand gevlogen om hun angstige Brittney bij te staan.

Na vier dagen achter de tralies te hebben doorgebracht na haar arrestatie, vertelde Schneider dat ze in haar “broek scheet” was om terug te keren naar de gevangenis.

Terwijl de bewakers haar goed behandelden, waren de omstandigheden vreselijk, zei ze.m”We moesten op de vloer slapen,” zei ze. “De toiletten waren vreselijk goor en het eten was niet te pruimen.

“Ik heb niet gegeten gedurende de vier dagen dat ik daar achter de tralies zat.”

Op eerder verschenen videobeelden was te zien dat Mr. Lee – een 23-jarige man uit Liverpool “Scouser Lee” op de muur spoot. Brittney had toegegeven dat ze de letter “B” eronder heeft gespoten had.

Het was een grote fout in een dronken bui, zei ze. Ze wist nauwelijks wat ze aan het doen was. Ik realiseerde dat ik verkeerd bezig was maar toen stond de B er al.

Schneider zei dat ze geen idee had dat de muur van historisch belang was. Ze herinnerde zich het incident de volgende ochtend niet gelijk, haar geest was nog enigszins bedwelmd door de alcohol.

“De volgende ochtend zat ik bij het zwembad en herinnerde me wat we gedaan hadden,” zei Schneider dinsdag.
“Ik keek naar Lee naast me en ik zei: ‘Oh mijn god, ik herinnerde me gewoon wat we gisteravond hebben gedaan.’

“Ik zei hem,” Ik ben zo bang. Dat was zo verkeerd. We zullen waarschijnlijk gepakt worden. “En een uur later werden we inderdaad gearresteerd.”

Schneider vertelde dat ze steun van familie, vrienden en vreemden krijgt.

“Mensen die ik niet ken, hebben mij een bericht gestuurd en zijn zo ondersteunend en aardig, ze wensen mij het beste, en bidden voor mij”, zei ze. “Ik krijg ook veel haat, maar ik negeer het gewoon.”

Ze is openhartig over wat ze heeft geleerd.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Bangkokjack
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkokjack