DE VAN AFPERSING VERDACHTE TESSAKIT AMBTENAREN IN PATTAYA DOOR BURGEMEESTER SONTHAYA KHUNPLUEM NAAR INACTIEVE DIENST OVERGEPLAATST

1
333

~DAT ZAL LANG OP TIL ZIJN~

(Daar zal lang over gesproken worden)


PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya, khun Sonthaya Khunpluem heeft de overplaatsing bevolen van een groepje gemeenteambtenaren ook wel bekend als Tessakit. Deze heren hadden zich schuldig gemaakt aan een nare afpersingszaak bij een groep van roze geklede masseuses in Jomtien.

Het verhaal werd vorige week door de Thaise media evenals Olleke Bollek in Oost Thailand aan de grote klok gehangen
nadat een groep masseuses die traditionele massage in de roze zone van het strand aanbieden, vertelt hadden dat ze weigerde om gehoor te geven om het verzoek van de Tessakit ambtenaren 20.000 baht te geven voor een “nieuwjaarsfeestje”.

Een andere groep uit de blauwe zone zou naar verluidt ook nog eens 20.000 baht hebben betaald.

De voorgaande betalingen voor deze ambtenaren was altijd 5000 Baht, dit jaar hadden de heren 20.000 Baht nodig voor hun feestje. De masseuses konden wel het bedrag van 10.000 Baht bij elkaar schrapen, hetgeen door de ambtenaren van de hand werd gewezen. Waarna dames en heren verteld werd, dat er een bevel van hogerhand was gekomen om hen te arresteren.

De loco burgemeester van Pattaya, khun Ronakit Ekkasin vertelde tegen onze verslaggever dat de burgemeester het door premier Prayut Chan-o-cha bevoegdheid onder artikel 44 werd aangewend om de Tessakit ambtenaren over te plaatsen naar administratieve taken in de catacomben van het stadhuis.

Er zal een volledig onderzoek zonder schromen of gunsten worden uitgevoerd. Als de Tessakit ambtenaren schuldig worden bevonden aan het nemen van geld, zullen ze zowel disciplinaire als strafrechtelijke aanklachten op hun blazoen tegenkomen.

Khun Ronakit vindt dat er grote schade aan het imago van Pattaya is aangericht en dat de stad dergelijke beschuldigingen echt niet kan velen en vertelde dat de gemeente deze zaak absoluut niet lichtvaardig opnemen en dat beide partijen gerechtigheid zouden krijgen als de officieren schuldig bevonden worden dat ze vervolgd zullen worden.

Een andere Thaise journalist merkt op dat burgemeester Sonthaya uiterst belangrijke connecties heeft. Hij is de facto leider van de op Chonburi gebaseerde Phalang Chon politieke partij en werd in september benoemd tot burgemeester om de weg vrij te maken voor betere Eastern Economic Corridor-inspanningen.

Hij diende eerder als minister voor toerisme en sport onder de regering van de voormalige premier Thaksin Shinawatra en zou een politiek adviseur zijn van de huidige premier.

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

นายกเมืองพัทยาออกคำสั่งเด็ดขาด สอบกรณีฉาว! เทศกิจเรียกเงินกลุ่มหมอนวดชายหาดจัดงานปีใหม่ สั่งพักการปฏิบัติหน้าที่รอผลสอบหากพบผิดฟันทั้งวินัย-อาญาไม่เลี้ยง

1 REACTIE

 1. Hallo Olleke Bolleke,

  Allereerst, klasse dat jullie ook het artikel in het thais geplaatst hebben.

  Dus de roze zone is nu gevijwaard van steekpenningen te betalen.
  Nu moet de politie en verantwoordelijke (kent men dit woord in het thais eigenlijk?) chefs maar naar betreffende ambtenaren gaan en het reeds betaalde theegeld van de “blauwe zone” terug gaan halen en aan de masseurs/euzes terug geven.
  Niemand behoord steekpenningen te betalen in deze.

  Ik lees dit terug en vind mijzelf wel een heel simpele ziel, maar…..ik houd de moed er in.

  LOUISE

Comments are closed.