DE TROPISCHE STORM “DOKSURI” OP WEG NAAR THAILAND OM VEEL REGEN IN HET NOORDEN VAN THAILAND TE BRENGEN

0
487

~NOOIT KAN SEPTEMBER GOEDMAKEN , WAT AUGUSTUS NIET WILDE AFMAKEN~

(Nederlandse weerspreuk)


BANGKOK:- Het meteorologisch instituut van Thailand heeft laten weten dat de tropische storm “Doksuri”, die nu boven de Zuid-Chinese Zee raast, zal naar verwachting komende vrijdag en zaterdag bij de noordoostelijke en het noordelijk gelegen provincies arriveren, verwacht wordt dat er weer een flinke hoeveelheid regen zal vallen.

De storm, met maximale aanhoudende winden van ongeveer 30 kilometer per uur beweegt zich in de westelijke richting van Thailand.

De voorspelling is, dat als “Doksuri” voorbij Hai Nan in China raast, deze tegen vrijdag (15 september) Vietnam van een flinke portie regen zal voorzien.

Als gevolg daarvan zullen er op vrijdag en zaterdag meer regenbuien ontstaan, met soms heftige uitlopers waarbij het noordoosten en het noorden van Thailand het nodige van mee zullen krijgen.

Mensen worden geadviseerd om de weerberichten nauwlettend te volgen, omdat het erg onbestendig weer zal worden.

Naarmate de zuidwestelijke moesson zich over de Andamanzee in zuidelijke richting zal begeven, zullen er ook in het zuiden en oosten van Thailand meer regenbuien gaan vallen, sommige daarvan zullen ernstig van aard zijn en voor flink overlast zorgen.
Daarnaast zullen de winden in de Andaman Zee en de Golf van Thailand sterker Haha worden met golven die zeker de 2-3 meter zullen bereiken.

Alle schepen dienen voorzichtig te zijn en kleine boten moeten aan de wal moeten blijven, schrijft de meteorologisch instituut in hun weerrapport.

Informatie en bron:
Foto’s: ThaiPBS
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: ThaiPBS