DE TOP 5 VAN VERGETEN VOORWERPEN IN DE THAISE TAXI’S

0
279

~WIE ZIJN HOOFD VERGEET, MOET TWEE KEER LOPEN~

(Als je iets vergeet, moet je twee keer lopen)


THAILAND:- Het zal u vast wel eens overkomen zijn, uw spullen achtergelaten in een taxi. Nu in Thailand komt deze vergeetachtigheid in grote mate voor, wat de reden voor de e vergeetachtigheid laat Olleke Bolleke even in het midden, maar wil u wel even vertellen hoe u zou kunnen handelen.

De stadsradio van Bangkok heeft er zelfs een afdeling voor ingericht onder de naam: JS100 Lost & Found, deze afdeling ressorterend onder de JS100 accepteert via hun callcenter 1137 alsook op hun sociale media alle verloren en gevonden voorwerpen.

De medewerkers van deze afdeling zullen hun best doen om u te helpen uw verloren voorwerp teug te vinden.
Maar voor u van belang is om te proberen de kleur en het kenteken van de taxi te onthouden.

Olleke Bolleke heeft er de gewoonte van gemaakt om bij het instappen gelijk een foto van het registratienummer van de taxi te maken. Deze zitten meestal op de binnenkant van het portier of aan een van de voorstoelen geschroefd. Ik doe dat meestal opzichtig zodat de taxichauffeur weet, dat ik alles genoteerd heb en geen streken met mij hoeft uit te halen. Het is beter voorkomen dan genezen ….toch ?

Dit jaar zijn in 2018 meer dan 40.000 gevallen van verloren gegane voorwerpen aan JS100 gerapporteerd. We denken vaak dat overkomt mij niet, maar in de praktijk blijkt dat iedereen wel eens een onbewaakt ogenblik heeft.

Voorwerpen die we vaak gebruiken hebben de neiging om gemakkelijker vergeten te worden, het kan zijn vanwege hoe vaak we het oppakken en het dan zonder het te beseffen ergens neerleggen (herkent u dit al? en als u het eenmaal weer weet, is de taxi pleite. In sommige gevallen proberen de taxibestuurders het verloren voorwerp terug te sturen naar de eigenaar, maar helaas is uw verloren voorwerp in de meeste gevallen voor altijd verdwenen.

MET STIP OP 1 – DE SMARTPHONESmartphones zijn een deel van ons zelf geworden, als we wakker zijn willen we ook bijna elke minuut bereikbaar zijn voor vrienden, familie en kennissen. We gebruiken het voor ontspanning en om contact te maken met mensen van over de hele wereld.

Deze uitvinding van de smartphone samen met sociale media heet ons twee levens gegeven, één in het echte leven en één op sociale media. Normaal gesproken gebruiken passagiers hun telefoon terwijl ze in de taxi vervoerd worden en leggen het even in een onbewaakt ogenblik naast ons neer met de gedachte het late weer op te pakken, het volgende is dat u weet dat u de taxi heet verlaten, maar dat uw telefoon nog steeds op de achterbank van de taxi ligt.

OP 2: UW PORTEMONNEEUw portemonnee bevat niet alleen uw contanten en creditcards, maar ook vaak belangrijke documenten zoals uw identiteitskaart en rijbewijs. Wanneer u uw portemonnee verliest, herstel u zelf zo snel mogelijk en onderneem onmiddellijk de volgende stappen. Bel al uw bank en creditcardbedrijven om hen over de situatie te informeren, zodat ze uw kaarten kunnen bevriezen.

Dames bewaren hun portefeuilles vaak in de handtas bewaard die te allen tijde moet worden vastgehouden. Als de portefeuille vergeten wordt, is de handtas normaal gesproken ook verdwenen. Voor mannen is de portemonnee normaal gesproken kleiner dan de meeste vrouwelijke portemonnees, waardoor deze handig in de achterzak kan worden geplaatst, maar pas op…..deze gemakkelijk bij he zitten uit uw broekzak glijden.

OP 3: DE HANDTASDit kunnen zowel dames handtassen of heren kantoortassen zijn. Denk er altijd aan om uw handtas of kantoortas nooit op de stoel van de taxi te plaatsen, omdat dit de belangrijkste reden blijkt waarom deze in de taxi achterblijft. Het stadsleven is snel en chaotisch, de meeste passagiers verlaten in hun haast de taxi en vergeten hun tas.

Stel u eens zich voor dat uw laptop, telefoon, belangrijke documenten en portemonnee in één keer kwijtraakt: laat daarom uw tas niet los, leg er desnoods uw hand op.

OP 4: UW REISBAGAGE
Het verlies van reisbagage stijgt in de vakantieperioden zoals het nieuwe jaar, kerst en Songkran wanneer veel mensen op vakantie gaan of hun familie bezoeken enorm.
De reisbagage wordt achter in de auto geplaatst, deze kan gemakkelijk achter worden gelaten omdat deze niet zichtbaar is voor het oog. Plaats de bagage indien mogelijk naast u of op de voorstoel van de taxi om te voorkomen dat u het vergeet.

OP 5: UW BOODSCHAPPENTAS
Boodschappentassen worden vaak bij de voeten op de bodem geplaatst als men in de taxi gaat zitten, maak er een gewoonte van om uw boodschappentassen naast of op schoot te zetten tijdens het gebruik van een taxidienst om te voorkomen dat u uw tas vergeet.

Een andere tip om te voorkomen dat je een van deze vijf voorwerpen verliest, is om altijd rond de taxi te kijken, vooral de achterbank en op de taxivloer voordat het portier van de taxi sluit.

Olleke Bolleke in Thailand