DE TIJD VOOR DE AANPAK ZWERFHONDEN IN BANGKOK IS AANGEBROKEN, VOLGENS GOUVERNEUR ASWIN KWANMUANG

0
196

~MET ONWILLIGE HONDEN IS HET SLECHT HAZEN VANGEN~

(Het is moeilijk om samen te werken met mensen die niet willen)


BANGKOK:- De tijd is daar voor de zwerfhonden in Bangkok volgens de stads-gouverneur, generaal Aswin Kwanmuang. Hij liet deze morgen weten dat genoeg genoeg is; te veel mensen worden gebeten en lastig gevallen.

De door Metropolitan Administration van Bangkok aangekondigde maatregelen blijken niet voldoende te zijn zodat er nu nieuwe plannen worden gemaakt om het probleem van zwerfdieren aan te pakken.

Op dit moment worden er ambtenaren in 50 districten getraind in vangtechnieken waarna de zwerfhonden in quarantaine worden gehouden Pm later nara het platteland afgevoerd te worden.

Gouverneur Aswin verzekerde het publiek dat honden niet zouden worden gedood, ze zouden daar worden verzorgd.

Maar hij drong er bij mensen die niet langer voor hun huisdieren willen of kunnen zorgen contact op te nemen met de BMA en de beesten niet aan hun lot over te laten.

Generaal Aswin verklaarde dat de huidige maatregelen zoals het vaccineren, castreren en vangen van verwilderde honden die mensen bijten onvoldoende blijken.

Dus heeft hij zijn plaatsvervanger Thaweesak Lertpraphan bevolen om alle betrokkenen in 50 districten op te leiden om het probleem aan te pakken.

In elk district worden allereerst het aantal soi-honden geteld en vervolgens wordende teams toegewezen om de honden zonder eigenaar te vangen, vaak zijn deze honden al zo verwilderd dat er geen land mee te bezeilen is.

Ze worden eerst naar een BMA-faciliteit in Prawet gebracht, waar ze op ziekten worden gescreend, gevaccineerd en gesteriliseerd.

Vervolgens worden ze naar een vestiging in Thapthan in Uthai Thani om vandaar uit nara verschillende provincies ten noorden van Bangkok te worden gebracht, soms zijn deze terreinen zo groot, dat er 8.000 dieren kunnen worden verzorgd.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Dailynews
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Dailynews