DE TIJD OM OP DE THAISE LUCHTHAVENS BESTOLEN EN OPGELICHT WORDEN ZAL SNEL VOORBIJ ZIJN!

1
453

~WIE HET SCHIP NIET ZIET, KRIJGT EEN GAT IN ZIJN OOR~

(Wordt gezegd van iemand die vooruit kan kijken)


SAMUT PRAKAN:- Kanaal 3 TV-nieuws berichtte dat de Thaise ombudsman en de luchthavenautoriteiten gisteren op Thaise luchthavens rondliepen met de belofte om toeristen te beschermen tegen diefstal en oplichting door veel te dure tarieven voor eten te berekenen.

Generaal Withawat Ratchatanan was belast met dit onderzoek en liep in gezelschap van enkele AoT-functionarissen op het vliegveld van Suvarnabhumi rond.

Na een golf van diefstallen van bagage op de luchthaven, werd gisteren verteld dat het aantal CCTV-camera’s van 700 naar 1.600 was verhoogd.
Ook achtergrondcriminaliteiten en arbeidsgeschiedenis en drugschecks van het personeel worden uitvoerig gescreend.

De verwachting is er de komende drie dagen tijdens de jaarwisseling ongeveer drie miljoen toeristen via de luchthavens het land zullen binnenkomen.

De ombudsman vond ook dat verschillende restaurants zich niet aan de regels hielden. Zo zag hij dat voor een simpel nationaal gerecht, krapao moo of gehakt varkensvlees met basilicum over rijst werd verkocht voor 225 baht.

Zo’n gerechtje kost misschien ongeveer 40 baht op straat.

Er werd ook een bord gewone rijst aangeboden voor 55 baht en een eitje erbij kostte maar liefst 60 baht. Dergelijke items zijn buiten de luchthaven voor 10 Baht verkrijgbaar.

De autoriteiten beloofden ervoor te zorgen dat de exploitanten de regels inzake prijsstelling zouden naleven.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Channel 3 TV-nieuws
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Channel 3 TV-nieuws

1 REACTIE

  1. Je kan de prijs van een gerecht op straat natuurlijk niet vergelijken met een restaurant. De prijzen zijn wel duurder dan de normale restaurants in Bangkok maar volgens mij is dat op elke luchthaven het geval. Heb zelf niet het idee dat de restaurants op Suvarnabhumi airport duurder zijn dan op andere luchthavens.

Comments are closed.