DE THAMMASAT UNIVERSITEIT IN OPSPRAAK OVER EEN SPRAAKMAKENDE POSTER CAMPAGNE

0
261

~WE ZIJN ALLEMAAL MENSEN ALS WE NAAKT ZIJN~

(Je kunt op aarde nog zo belangrijk zijn voor God zijn we allemaal even belangrijk)


BANGKOK:- Na kritiek van academici en opmerkingen op de sociale media over hoofd- en schouderfoto’s van voormalige cheerleaders in een rekruteringscampagne, heeft de Thammasat Universiteits Cheerleader Club verklaard dat hun programma deel uitmaakte van een Unicef-campagne.

De liefdadigheid van de Verenigde Naties had Unicef-rapport opgesteld om de stem van jongeren in ontwikkelingslanden te versterken.

De foto’s, gebruikt op billboards en in de sociale media, stimuleerden dat studenten van beide geslachten zich konden aanmeldden voor cheerleaderposities en beschreven dat het ongepast was om blote schouders te tonen en niet gepast zijn om de cheerleaders als seksobjecten weer te geven.

De club zei dat de campagne deel uitmaakte van het Unicef-rapport “My Body, My Opinion” een VN project dat in juli van start ging.

De opnamen waren bedoeld om de veronderstelling dat cheerleaders werden geselecteerd op hun uiterlijk te weerleggen, aldus de verklaring.

De campagne zei dat ongeacht het uiterlijk, de lengte en vorm, iedereen met zelfvertrouwen, vastberadenheid en zelfrespect een cheerleader kon zijn en deel kan uitmaken van het promotieteam.

De verklaring bevestigde ook dat de fotoshoot voor bescherming had gezorgd van het het 72ste cheerleading-squadron, waarbij de alle vrouwelijke leden tijdens de fotoshoot bodysuits en broeken droegen.

De club heeft middag de billboards met dergelijke posters uit de campus verwijderd om de discussie te minimaliseren.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation