SAKHON NAKHON INTRODUCEERT ALS EERSTE STAD IN THAILAND DE MAXIUM SNELHEID VAN 60 KILOMETER IN DE BEBOUWDE KOM

1
568

~DAAR HEBBEN ZE EEN HARDE NOOT TE KRAKEN~

(Een grote moeilijkheid oplossen)


SAKON NAKHON. Als de eerste stad in Thailand heeft Sakon Nakhon de maximumsnelheid met 20 kilometer tot 60 km per uur verlaagd, dit vanwege de vele verkeersongevallen waarbij dodelijke ongelukken te betreuren waren.

“We hebben besloten om deze limiet in te stellen omdat er elke maand in onze stad 15 mensen omkomen bij een ongeluk”, zo verklaarde generaal Somkiat Kerdjongruk gisteren.

De meesten van hen zijn motorrijders die tegen auto’s aan knallen. Slechts enkele dagen geleden kwamen er nog drie mensen om in deze raakte er 54 gewond bij verkeersongelukken in Sakhon Nakhon.

Sinds 1 januari van dit zijn 73 mensen omgekomen in de straten van Sakhon Nakhon. Generaal Somkiat is ervan overtuigd dat de nieuwe snelheidslimiet het aantal ongevallen drastisch zal verminderen.

De nieuwe topsnelheid is van toepassing op voertuigen op Nittayo Road, een hoofdweg die de provincie verbindt met Udon Thani, en op Suk Kasem Road, die leidt naar de provincie Kalasin.

Aan de kant van Nittayo Road vanaf de kruising Baan That Na Weng tot de stadspoort mogen motorrijders met snelheid van 70 kilometer per uur rijden. In Bangkok, Pattaya en andere Thaise gemeenten bedraagt de maximumsnelheid 80 km / h. Buiten deze gebieden mag men 90 kilometer per uur rijden.

Gemiddeld overlijden dagelijks 66 mensen op de wegen van Thailand.

Met dank aan Olleke Bolleke in Thailand

1 REACTIE

  1. Zie vaak borden “City limit, reduce speed” dit houdt toch ook een max snelheid van 60 km/u in?
    Heb trouwens afgelopen februari een aantal keer een bord gezien, dat volgens mij “einde bebouwde kom” voorstelt. Het lijkt in ieder geval iets op ons bord dat deze boodschap draagt.

Comments are closed.