DE THAISE PROVINCIE TAK SCHRIJFT HET 16E DODELIJKE SLACHTOFFER VAN HONDSDOLHEID BIJ

0
468

~DAT MOET JE NIET UITPOETSEN~

(Dat is ernstiger dan het lijkt)


TAK:- Een Thaise vrouw uit de provincie Tak is een jaar later gestorven aan hondsdolheid nadat ze gebeten was door een hond in Surat Thani. Dit brengt het aantal dodelijke slachtoffers van hondsdolheid dit jaar op 16 doden.

Het laatste slachtoffer werd gemeld door de directeur-generaal van de afdeling Ziektebestrijding in de noord westelijke stad stad Tao, grenzend aan Myanmar.

Dokter Suwanchai Watanayincharoen verklaarde dat hij vandaag een bericht heeft ontvangen dat 50-jarige vrouw in de afgelopen week in Tak is overleden.

Hij meldde dat de vrouw een jaar geleden was gebeten door een hond op de rug van haar hand in Surat Thani en geen hondsdolheid verschijnselen gekregen. De directeur-generaal zei dat de hond ook verschijnselen van rabiës maar het wel degelijk onder de leden had.

Van de 16 bekende gevallen zijn er vijftien gebeten door honden en één door wen kattenbeet.

De andere hondsdolheidsterfgevallen van dit jaar vonden plaats in Buriram, Rayong, Surin, Songkhla, Trang, Nakhon Ratchasima, Prachuap Khiri Khan, Phatthalung, Nong Khai, Yasothon Kalasin, Mukdahan, Tak en Surat Thani, zo vertelde dokter Watanayincharoen tegen onze verslaggever.

Als u bent gebeten door een hond of kat, zoek dan onmiddellijk medische hulp en probeer het dier dat u heeft gebeten te noteren en waar het zich heeft voorgedaan, zodat de gezondheidsautoriteiten snel kunnen ingrijpen.

Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Thaiger