DE THAISE PRINSES UBOLRATANA MAHIDOL GENOMINEERD OM THAILAND ALS PREMIER TE LEIDEN

0
566

~EEN BALLETJE KAN RAAR ROLLEN~

(Het leven is onvoorspelbaar)


BANGKOK – Ubolratana Mahidol, het oudste kind van wijlen koning Bhumibol, werd vandaag genomineerd als de volgende premier van Thailand.

De Thai Raksa Chart Partij heeft het Thaise politieke landschap in een chaos gestort nadat zij prinses Ubolratana Mahidol tot kandidaat-premier hadden benoemd. De prinses is de oudere zus van Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn.

Het is de eerste keer dat een verwant lid van de koninklijke familie in de 86-jarige jaren van het koninkrijk een politiek ambt ambieert in een constitutionele monarchie.

De Thai Raksa Chart Partij nomineerde deze ochtend prinses Ubolratana als kandidaat om de toekomstige premier van Thailand te worden. Vandaag is de laatste dag voor politieke partijen om kandidaten en premierale kandidaten voor de algemene verkiezingen op 24 maart a.s.

De partij registreerde totaal onverwacht hun officiele PM-kandidaat toen de media zich haastten om het nieuws te horen op het kantoor van de verkiezingscommissie in Bangkok.

De aankondiging was gisteren en ’s nachts een populair, een onwaarschijnlijk verkiezingsverhaal, daardoor dorst géén enkele media durfde het aan om haar naam of de koninklijke connectie te vermelden.

De stap is een serieuze politieke klap in het gezicht voor de huidige premier Prayut Chan-o-cha en de Palang Pracharath-partij om de macht van de militaire regering uit te breiden om gekozen te worden tijdens de verkiezingen van komende 24 maart.

Daarnaast is het controversieel dat de Thaise Raksa-kaart nauwe banden heeft met de Pheu Thai-partij, met linken naar de voortvluchtige voormalige premiers Thaksin en Yingluck Shinawatra.

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Royal Household Bureau
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger