Home Algemeen DE THAISE POLITIE GAAT OP BEZOEK BIJ 3900 LEDEN VAN DE FACEBOOK-GROEP “BIOLOGISCHE MARIHUANA”

DE THAISE POLITIE GAAT OP BEZOEK BIJ 3900 LEDEN VAN DE FACEBOOK-GROEP “BIOLOGISCHE MARIHUANA”

0
DE THAISE POLITIE GAAT OP BEZOEK BIJ 3900 LEDEN VAN DE FACEBOOK-GROEP “BIOLOGISCHE MARIHUANA”

~ER ZAL NOG HEEL WAT WATER DOOR DE CHAO PHRAYA STROMEN EER DAT GEBEURT~

(Het zal nog lang duren)

BANGKOK:- Vandaag heeft de commandant van de Patrol en Special Operation Division 191, politie majoor generaal Panumart Boonyalak tijdens een persconferentie gedreigd een Facebook groep te vervolgen die het in hun hoofd hadden haalde om op Facebook ‘biologische marihuana’ te promoten.

Hij kondigde daarnaast ook de arrestatie van drie verdachten aan.

De politie zweert om meer dan 3.900 leden van een gesloten Facebook-groep te traceren en juridische stappen tegen hen te ondernemen omdat de Facebook-groep leden aanmoedigt om zogenaamde “organische marihuana” te kweken.

Generaal Panumart arresteerde eerder deze week de drie verdachte personen, het zou gaan om de 37-jarige Nattapong Sawetwiharnree, de 30-jarige Panuwat Thianprapas en de 30-jarige Resnarin Chutipichian. 

De politie nam ook 1.61 kilo gedroogde marihuana, 40 kubieke centimeter hasj en 21 marihuanaplanten in beslag.

Generaal Panumart vertelde dat de zaak begon te lopen toen zijn manschappen hoorde dat er biologische marihuana uit eigen land in Bangkok werd gedistribueerd, de verkoop zou geschied zijn in het gebied dat onder de jurisdictie van het politiebureau van Chokechai valt.

De politie traceerde een verkoper en arresteerde khun Nattapong in zijn huis in Patha Thani in het district Thanya Buri, waarna de politie vernam dat hij de cannabis verkocht had via een Facebook-groep genaamd “Let’s Grow Marijuana Version 2”. De politie controleerde de Facebook-groep en traceerde en arresteerde daarna nog twee verkopers, Panuwat en Resnarin.

De verdachten bekende dat ze marihuanazaden in Engeland bestelden voor de prijs van 500 – 600 baht per zaadje en ze kweekte het gewas op voor meer zaden en waren zo in staat om planten te laten groeien om uiteindelijk de gedroogde marihuana en hasj te verkopen.

De politie heeft nu de namen van de 3.900 groepsleden in hun bezit en zal onderzoeken of ze marihuanaplanten hebben gekocht om thuis te kweken, zo vertelde politie kolonel Somboon Thiankhao, een officier bij de divisie speciale operaties.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation