DE THAISE MARINE VAN SATTAHIP GEEFT TIJDENS EEN BOEDDHISTISCHE CEREMONIE 33 ZEESCHILDPADDEN HUN VRIJHEID IN ZEE TERUG!

0
304

~VRIJHEID BLIJHEID~

(Vrijheid is een heel belangrijk goed)


SATTAHIP:- Een project onder leiding van HKH prinses Sirivannavari Nariratana resulteerde er in dat er eerder deze week 33 zeeschildpadden door officieren van de Koninklijke Thaise Marine in zee werden losgelaten, dit als onderdeel van de bescherming van de koraalriffen en de instandhouding van het maritieme onderwaterwereld voor de oostelijke kust.

De ceremonie, die werd gehouden op 4 januari j.l. stond onder het voorzitterschap van admiraal Ronapop Kanchanaphan. Bij de ceremonie die in het Sea Turtle Conservation Centre in Sattahip werd gehouden waren ook de plaatselijke bewoners bij uitgenodigd, zij gaven samen met het marine-personeel en enkele overheidsfunctionarissen de zeeschildpadden hun vrijheid terug.

Admiraal Ronapop verklaarde dat prinses Sirivannavari Nariratana zich zorgen maakte over de afname van de zeeschildpadden populatie in Thailand en dat zowel de groene schildpadden als de karetschildpadden nu bedreigde diersoorten zijn.

De admiraal merkte verder op op dat de vrijlating van de 33 zeeschildpadden het bewustzijn bij de mens helpen te vergroten met betrekking tot de verontrustende aantallen van de zeeschildpadpopulatie.

Informatie en bron:
Foto’s: PattayaMail
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: PattayaMail