DE THAISE IMMIGRATIEPOLITIE WIL VEEL ZWAARDERE STRAFFEN GAAN HANTEREN

3
560

~VAN DE REGEN IN DE DRUP~

(Slechter af dan oorspronkelijk)


BANGKOK:- Het Thaise Nieuwsbureau TN bericht dat de immigratiepolitie veel zwaardere straffen wil hanteren voor het niet rapporteren van buitenlanders die in Thailand verblijven. Dat geldt voor bedrijven (hotels, guesthouses) als personen (toeristen en Thais).

De huidige wet stamt uit 1979 en voldoet niet meer. Ze vinden die wet veel te soepel. De immigratiepolitie wil boetes van heffen van Bt. 10.000 per overtreding.

Dat wordt nog meer voor bedrijven die gastarbeiders niet rapporteren. Die mogen uitkijken naar 5 jaar gevangenis en/of Bt. 100.000 per overtreding.

Pol kol Pongnakhorn Nakornsantiphap is het hoofd van een comité dat aanbevelingen doet om de rapportering meer in lijn te brengen met andere landen. (Jammer dat ze Noord Korea en de DDR als model gebruiken.)

Luchtvaartmaatschappijen die toestaan dat reizigers Thailand bezoeken zonder retour tickets of tickets voor verdere reizen kunnen ook op veel hogere boetes rekenen. De immigratiepolitie refereerde hier naar een Saoedisch meisje dat haar land ontvluchtte om an een gedwongen huwelijk te ontkomen.

Het comité werkt aan 11 grote veranderingen in de immigratiewetgeving en bestraffing sinds januari. Er komen ook nieuwe stempels.

Mensen die juichten dat het onverwachte ontslag van ltn-gen. Surachet immigratie gemakkelijker zou maken hebben het dus bij het verkeerde einde.

Het rapporteren van buitenlanders is bij ELKE adreswijziging op uw witte immigratiekaart die u invult voor u Thailand binnen komt. Stel, u woont of logeert op een adres in Pattaya. Als u besluit een nachtje bij vrienden elders te overnachten moet u zich eerst bij de immigratiepolitie in Pattaya afmelden, vervolgens bij de immigratiepolitie elders aanmelden. Wanneer u daar vertrekt moet u zich afmelden, en terug in Pattaya weer aanmelden.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: TNA
Content: B. Botje in Thailand
Bron: TNA

3 REACTIES

  1. Het wordt stilletjes tijd om alles te verkopen en gastvrijer landen te gaan opzoeken.wil wel eens weten hoe gaan ze dat gaan oplossen met de chinezen.indiers.russen.die rondreizen?

Comments are closed.