DE THAISE AUTORITEITEN HEBBEN 12 VIS FABRIEKEN LATEN SLUITEN WEGENS SCHENDINGEN VAN DE ARBEIDSWET

0
347

~IN HET SNOTJE LOPEN~

(Westfries gezegde voor: iemand in de gaten houden)


SATTAHIP-SAMUT SAKON:- Een speciaal onderzoek van de “Air and Coastal Defense Command” van de marinebasis Sattahip ervoor eergisteren voor gezorgd dat een twaalftal fabrieken voor de visverwerking in de provincie Samut Sakhon hun deuren moesten sluiten, dit wegens massale overtredingen van het arbeidsrecht.

De Europese gemeenschap hebben verschillende keren hun vraagtekens gezet omtrent de producties van de visverwerkende industrie in Thailand, meerdere maken kreeg Thailand te maken met een dreigende importverbod van Thaise zeevruchten naar de EU.

De EU heeft de inspanningen van Thailand in de strijd tegen de illegale visserij, handel, gebrek aan bescherming van de arbeid, tewerkstelling van illegale werknemers, etc. meerdere malen ontoereikend genoemd.

Al meer dan een half jaar deed een speciale onderzoeksteam van de “Air and Coastal Defense Command” van de marinebasis Sattahip landelijke inspecties in de visverwerkende fabrieken.

Met name de ondernemingen in Chonburi en Rayong (East Coast) en Nonthaburi en Samut Sakhon (Central Region) liepen in het snotje van de onderzoekers , omdat ze verdacht werden van het te werk stellen van velen buitenlandse werknemers uit de buurlanden.

Bron: Wochenblitz.com