DE THAISE AUTORITEITEN BEWEREN DAT HET CHIQUE PRIVÉ VLIEGTUIG NIET ALLEEN VOOR KHUN PRAWIT BEDOELD IS

0
249

~BETER HARD GEBLAZEN DAN DE MOND VERBRANDT~

(Men kan beter zijn voorzorgen treffen dan met de kwade gevolgen te zitten)


THAILAND:- In de Thaise politieke kringen heerst wat rumoer over een door de regering nieuw aangeschafte privéjet, critici beweren dat een nieuwe 1,1 miljard baht kosten 10-persoons luxe privéjet uitsluitend wordt gebruikt om de huidige plaatsvervangende premier Prawit Wongsuwan door het hele land te vervoeren.

De nieuwsartikelen van gisteren in Thaise media hebben de Royal Thai Police ertoe gedwongen om te ontkennen dat het vliegtuig alleen zou voldoen aan de behoeften van de op leeftijd zijnde vice-premier. De beschuldigingen kwamen voor het eerst voort uit de Facebook-pagina van de Watchdog Act, die actief de overtredingen van Thaise politici volgt.

Het chique vliegtuig is een Dassault Falcon 2000, een Franse zakenjet en afkomstig van Dassault Aviation, het is een tweemotorige, iets kleinere ontwikkeling van de Falcon 900 trijet, met een transcontinentaal bereik.

Politiewoordvoerder generaal Piya zegt dat de politie een klein vliegtuig moest kopen dat in staat was om op korte startbanen te landen om dringend politiewerk uit te voeren.
“Dit vliegtuig is niet alleen bedoeld voor de vice-premier en minister van defensie.”

“Het vliegtuig zal worden gebruikt voor wekelijkse missies, inclusief onderdrukking van drugs en andere criminele acties, hoewel het soms ook commandanten zal bedienen die landelijke politiebureaus moeten bezoeken.”

De woordvoerder zegt dat de foto was aangepast om een verkeerde indruk te wekken.

“Het vliegtuig is niets bijzonders en alleen uitgerust met de nodige faciliteiten.”

Naar verluidt is generaal Prawit, die ook de Politiecommissie voorzit en momenteel de Thaise minister van Defensie is, op 27 juni met zijn gevolg in het vliegtuig gevlogen om een ​​ceremonie bij te wonen om landeigendomsbewijzen terug te bezorgen aan dorpsbewoners in Lopburi.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustratie: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger