Home Thailand Bangkok DE THAIS BRITSE ANNA REESE WAARSCHUWT TEGEN ALCOHOL IN HET VERKEER

DE THAIS BRITSE ANNA REESE WAARSCHUWT TEGEN ALCOHOL IN HET VERKEER

0
DE THAIS BRITSE ANNA REESE WAARSCHUWT TEGEN ALCOHOL IN HET VERKEER

~DAT SCHEELT EEN SLOK OP EEN BORREL~

(Dat is een groot verschil)


BANGKOK: De tot 36 uur taakstraf veroordeelde actrice Anna Hamblaouris, gaat nadat zij betrapt was met een borreltje op tijdens het autorijden, haar leven beteren en is begonnen met het waarschuwen van de Thaise bevolking om géén meer drank te gebruiken als men nog aan het verkeer moet deelnemen.

Het Thaise-Britse model, beter bekend als Anna Reese, was in mei voor het tweede keer met een neut achter het stuur door de politie aangehouden.De rechter bepaalde indertijd dat deze dame een proeftijd van 2 twee jaar kreeg, en in het geval ze weer met drank achter het stuur aangetroffen zou worden, zou ze onmiddellijk voor drie jaar in de bak belanden, haar rijbewijs werd voor de duur van twee jaar ingenomen, mocht 20.000 Baht betalen en werd ook nog eens veroordeeld om 36 uur liefdadigheidswerk te verrichten.

In het jaar 2015 had de 30-jarige dronken Anna een politieagent overhoop gereden met de dood tot gevolg.
De uitspraak was toen: twee jaar gevangenisstraf met proeftijd. Een boete van 10.000 baht en een taakstraf 24 uur.

Volgens kolonel Narat Sawetnant, directeur-generaal van het openbaar ministerie, wordt Anna Reese nauwlettend gezien als veelvuldige overtreedster van de verkeerswet.
Zij moet vier keer per jaar persoonlijk verslag bij hem komen doen en vier cursussen over verkeerswetten en verkeersveiligheid bijwonen.
Zij verricht momenteel haar taakstraf bij het bloeddonor fonds en bij de Poh Teck Tung Stichting , een stichting die de armere bevolking helpt.

De actrice heeft volgens haar eigen woorden géén alcohol gedronken en dat ze indertijd gedronken had om relaxed te kunnen zijn. Om haar goede voornemen bekend te maken, gaat deze actrice nu de mensen adviseren om de wet te volgen en wanneer men een borrel teveel opheeft, de auto te laten staan.

Anders zouden de automobilisten net zo eindigen als haar, en verlies je naast je baan als actrice en model ook nog eens je reputatie en dat is het echt niet waard, zo beëindigde Anna Reece haar interview met de verslaggever.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Der-Farang