DE TEMPERATUURDALING DOET DE LANGSTAART-MAKAKEN IN HET PARK VAN AMNAT CHAROEN OP DE GROND BELANDEN

0
296

~ZE ZITTEN DAAR TE BLAUWBEKKEN~

(Ze hebben het erg koud)


AMNAT CHAROEN:- Het is algemeen bekend dat apen een godsgruwelijke hekel hebben aan de kou, zeker de honderden langstaartmakaken in het nationale park in Amnat Charoen, ze zijn absoluut géén fan het huidige koelere weer in het land. De parkopzichters kwamen vandaag met het bericht dat de langstaartmakaken hun favoriete takken in de bomen in het nationale park hebben verlaten omdat de temperatuur daar vanmorgen beneden de 10° Celsius kwamen.

Grote aantallen van de langstaartige buideldieren werden liggend langs de kant van de weg gezien om zoveel mogelijk mogelijk zonnestralen te vangen om zo een beetje op temperatuur te blijven, terwijl anderen apen ervoor kozen om in groepjes tegen elkaar aan te kruipen en hun jongen dicht tegen zich vasthielden om warm te blijven.

De omwonenden zeiden dat de apen zich normaal niet op de grond waagden en liever door de bomen slingerden, maar dat de koelere temperaturen zetten hen ertoe aan om de zon op te zoeken om warm te blijven.

Er werd gemeld dat de temperatuur in het gebied in de buurt van de 10-12° Celsius in de afgelopen nacht was gekomen, een temperatuur die zich in het vroege deel van deze ochtend standvastig hield.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Korat
Bron: The Nation