DE STRANDEXPLOITANTEN VAN PATTAYA EN JOMTIEN HEBBEN NU OOK VOOR DE DONDERDAG DE WACHT AANGEZEGD GEKREGEN

30
542

~DE KOGEL IS DOOR DE KERK~

(Het eindoordeel is geveld)


JOMTIEN:- Vanmorgen was er diepe teleurstelling bij de strandexploitanten van Jomtien te bespeuren. Het gemeentebestuur van Pattaya verwittigde hen er vanmorgen van dat het voornemen om naast de woensdag ook op de donderdag hun handel te verbieden nu definitief was.

Tsja, dat kwam wel even als een schok aan, stilletjes hoopte de strandexploitanten dat het wel mee zou vallen, maar helaas het gemeentebestuur besliste anders. Alle strandexploitanten stonden vanmorgen met elkaar in contact middels de Line applicatie en speculeerde men hoe nu verder te gaan. Waarbij de voornaamste vraag was…verdienen zij het zout in de pap nog wel?

De strandexploitanten hadden eerder bij het gemeentebestuur van Pattaya geprotesteerd om ook op de donderdag hun te verbieden handel op het strand te bedrijven. Maar de gemeente ziet geen andere uitweg omdat er verschillende verbeteringen aan het strand van Pattaya en Jomtien uitgevoerd dienen te worden.

Vorige week berichtte Olleke Bolleke al het een en ander gaat veranderen op het strand van Dong Tarn, het heeft absoluut niets te maken met het tegenwerken van de plaatselijke ondernemers. Integendeel, de stranden moeten opgewaardeerd worden om voor de komende decennia de gasten een goed geoutilleerd strand te kunnen bieden.

LEES OOK – Strand van Jomtien gaat op de schop!

Om het strand van Jomtien weer helemaal van deze tijd te laten worden, heeft de gemeente Pattaya de architecten van Nong Nooch Landscape and Garden Design Co. Ltd gevraagd om een plan te maken. Naast de vele aanpassing, zal men ook de stranden gaan opspuiten, althans dat is de bedoeling.
Dit verbod om op de donderdag ook geen stoelen uit te zetten, zou verloop van de werkzaamheden alleen maar ten goede komen en zou 2 hooguit 3 maanden gestand houden. Als het hoogseizoen zich weer aandient, dan zou de gemeente een stapje terugdoen met dit verbod.

Wel hebben de strandexploitanten een heel klein succesje mogen boeken voor hun gasten, het verbod om geen etenswaren op het strand te laten bereiden dan wel te serveren is van de baan, dus de verwende strandtoeristen komen gewoon aan hun trekken op Dong Tarn Beach.

Met dank aan Rene Leijs

g

30 REACTIES

 1. Als t gemeentebestuur nou eerst is zorgt dat ze aan t juiste zand komen…….
  Op t pattaya strand is al n jaar n afzetting waar ipv zand opgeworpen, t alleen maar weg spoelt.

  • In Nederland hebben ze er ervaring mee. Zandsuplementie is hetgeen wat is toegepast en waar je nu weinig van terug ziet. Het heeft wat mogen kosten en dan heb je weer niets. �

 2. Het is heel jammer wat dit stadsbestuur allemaal aan het doen is.Als je van Pattaya een internationale badplaats wil maken?Dan moet je juist dit doen stoelen en bedden verbieden op woensdag en donderdag. Stel gewoon een deel van het strand open voor toeristen die in het zand willen liggen en maak een deel voor de explotanten. Iedereen tevreden.En zorg gewoon voor een mooi en schoon strand met een mooie boulevaar .Dat zou het toeristme kunnen bevorderen.Maar ja helaas dat doet het stadsbestuur niet.En zorg dat er niet over al afval wordt gedumpt.Wie weet wordt het dan ooit een broemde badplaats in Thailand, waar vertier is voor iedereen. Wat zou dat fijn zijn.Want deze stad verdiend heel wat beters. dan dat ge-emmer wel strandstoelen en bedden, behalve op woensdag en donderdag. Een strand moet 7 dagen per week bezocht kunnen worden door mensen die in een stoel willen zitten of op een bed willen liggen en een strook voor mensen die in het zand willen zitten of liggen.Dus voor ieder wat wils met eten, drinken.����������������☕������������

 3. Blij dat ik in Krabi woon, hier zijn de strandstoelen en parasols 7 dagen per week verboden. Zo ook jetski, bananen achter speedboten en parasailing. Nooit geen discussie hierover. Valt wel op dat toerisme hier toeneemt.

 4. Nu heerlijk voor jouw Robert lagas dat het daar 7 dagen per week verboden is. Maar hier was dat niet het geval. En tenslotte moeten er heel wat mensen hier van leven en hun family onderhouden. Dus kan men het bij jullie zolaten en hier zoals het in het verleden was. Dan is niet alleen een persoon blij , Maar heel veel personen. Voor mij is het ook geen probleem , maar ik denk ook aan anderen.Egoisme is er al genoeg in de wereld. Met hartelijke groet en een fijne dag.

 5. Even terug naar de tekst: Maar de gemeente ziet geen andere uitweg omdat er verschillende verbeteringen aan het strand van Pattaya en Jomtien uitgevoerd dienen te worden. En dan Uw opmerking: En zorg gewoon voor een mooi en schoon strand met een mooie boulevaar . Dus de Gemeente wil het juist beter maken en hebben hiervoor ruimte nodig, maar als je het daar mee eens bent ben je een Egoist en nu ineens moet volgens U alles bij het oude blijven.

 6. Hallo Diny of het arogantie is weet ik niet want daar kan ik niet over oordelen.Maar dat die niet sociaal denkend is wel.En hij is nog al trots op zijn vele volgers en likes. Maar dat zullen geen Thais zijn neem ik aan.

 7. Ach meneer Robert u moet eens goed leren lezen. Verder heeft men al vele jaren de tijd gehad om er iets aan te doen.Op een goede manier en niet iederekeer halve maatregeen. Maar verder heeft het geen zin om daar met U verder over van gedachten te wisselen.

 8. Men heeft de tijd gehad dus nu mogen ze niet meer verbeteren, op een goede manier of mischien niet. Maar inderdaad verdere discussie is niet handig, aangezien men hier persoonlijk wordt en het niet meer om de inhoud van de discussie gaat. Ik wens U veel plezier.

 9. Ze zijn op het gemeentehuis toch helemaal van de pot gerukt met hun ideeën en regels. Puur toerist onvriendelijk, i.p.v. hun stranden te promoten duperen ze alles en iedereen. De internationale reiswereld zou eens aandacht hier aan moeten schenken en desnoods een negatief reisadvies geven, moet je eens kijken hoe ze dan schrikken.

  • En ik woon al vele jaren in het mooie Thailand met heel veel plezier. Er komen ieder jaar toeristen naar Pattaya een aantal voor het mooie weer en Het mooie Thailand. En een aantal komen beslist voor iets anders.Zo heeft een ieder zijn beweeg redenen om naar dit mooie land en Pattaya te gaan.Maar je kunt ze niet allemaal over een kam scheren want dat is wel heel erg kort door de bocht. meneer Jim Rijkschroef. Pattaya, Huay Hin Phuket lop Buri.Isaan etc. is allemaal de moeite waard. En ik ben jaren geleden naar hier gekomen en ben nog steeds blij dat ik hier gekomen ben en dat ik hier mag verblijven.En nu woon ik al jaren in Huay Yai een klein plaatsje tegen Ban Amphur aan en dicht bij een mooi strand en een heel mooie omgeving.En ik kian het een ieder aanbevelen om het land en Pattaya eens te bezoeken.Er is dus heel veel te doen en niet alleen de erotischekant(sex) maar dus vele andere dingen. Maarja smaken verschillen.

  • Ik kom jaarlijks in pattaya en er is van alles te doen maar om nou alles in te zetten op het verfraaien van het strand door de ondernemers dwars te zitten is niet de juiste stap denk ik. Evenals de ‘!illegale’ bebouwing in walking street af te breken. De bedrijvigheid en rommeligheid van pattaya maken het juist zo gezellig..het moet geen sanur ( bali) worden waar de locals weggejaagd zijn en het strand dagelijks wordt aangeharkt dat was mijn punt. Ga je voor de strandbeleving dan zijn er betere en mooiere plekken in thailand

Comments are closed.