DE STICHTING “HAND TO HAND” IS VAN WEZENLIJK BELANG VOOR DE MINDERHEDEN IN PATTAYA

0
420

~EEN GOEDE WATERHOND ONTZIET GEEN MODDERIGE SLOOT~

(Als je iets heel graag wilt ben je tot veel in staat)


PATTAYA:- Een groep buitenlanders hebben onder de bezielende leiding van Margaret Grainger van de stichting “Hand to Hand” de handen uit de mouwen gestoken om de smerige gevangeniscellen van Soi 9 eens flink schoon te maken.

Het kon ook niet anders dat deze vrijwilligers geprezen werden voor werkzaamheden, reden voor deze actie was een verstopt toilet, dat al ruim drie weken niet meer gebruikt kon worden.
De westerse vrijwilligers welke bij naam genoemd werden op de pagina van Margaret waren Ole Eie, Jelson Panes en een Thaise inwoner uit de stad Pattaya zelf.
Margaret zei dat deze mensen ruim twee uur bezig geweest waren om het toilet te ontstoppen.

“De dank van de gevangenen was groot en vroegen waar de farang de kracht vandaan haalde om een zulk vies werkje te doen.
Het antwoord van Margaret luidde: “God is liefde .. Jezus houdt van jou … Ik ben geroepen om te serveren, niet om te worden bediend!”, schreef Margaret op haar pagina als reactie.

De groep vrijwilligers van de vrijwilligers stichting Hand in Hand verrichten nobel werk voor mensen in nood die in Pattaya leven.
Volgens de website streeft de Hand in Hand Foundation er naar om “degenen die in huh leven gemarginaliseerd worden ongeacht hun ras, leeftijd of religie, te beschermen”.

Ook helpt de stichting mensen in Pattaya door diensten te verlenen zoals het verkrijgen van juridische documentatie of het geven van voedsel en/of kleding.

De stichting bezoekt het cellenblok van Banglamung en Soi 9 gevangenissen drie keer per week, waardoor elke maand meer dan 1500 gevangenen eten en water krijgen. De stichting verklaarde dat veel van de gevangenen, illegale immigranten uit buurlanden zijn.

Naast het helpen van gevangenen biedt de stichting “Hand to Hand” ook educatieve programma’s en fondsen voor kinderen uit lokale sloppenwijken en werkt ze nauw samen met maatschappelijk welzijn, politie, burgemeester en andere overheidsdiensten om de armen en het risico in de gemeenschap te ondersteunen.

Informatie en bron:
Foto’s: Thaivisa
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Thaivisa