DE SPINNENKAART KOMT ER EINDELIJK EN … EEN GROTE FLOP

0
265

~averechts uitpakken~

(Helemaal verkeerd aflopen. Tegengesteld uitpakken)


BANGKOK:- De langverwachte Mangmoom (Spinnen) kaart waarmee je in al het openbaar vervoer kunt afrekenen wordt volgende week geïntroduceerd. Jammer genoeg kan je er niet in al het openbaar vervoer mee afrekenen. Het werkt alleen in de MRT metro. Jammer, maar helaas BTS Skytrain klanten.

Pakapong Sirikantaramat, de gouverneur van de Mass Rapid Transit Authority of Thailand, zegt dat ze gereed zijn om de eerste 200.000 kaarten te overhandigen op 23 juni. Maar die kaarten werken enkel op de MRT Blauwe en Paarse lijnen. Verders nergens. Kortom, je kunt net zo goed de gewone metro kaartjes blijven gebruiken.

Maar als je een Thaise verzamelaar bent, die graag met z’n hele collectie op pad gaat, gewoon doen. Je toont je Thaise ID kaart en ontvangt dan de spinnenkaart. Helaas, falangs, strakjes ook voor jullie. Nu eventjes niet.

Het idee om met de spinnenkaart te gaan werken ontstond in 2015. Dat zou DE oplossing moeten worden voor alle vormen van openbaar vervoer. De kaart zou moeten werken in de MRT metro, de BTS skytain, de Airport Rail Link, de stadsbussen – die allemaal een compleet ander betalingssysteem hebben. Als dat allemaal zou werken, en dat doet het voorlopig nog lang niet, dan is de volgende stap digitaal betalen met uw spinnenkaart in de winkel en in de taxi.

Waarom wordt die kaart de Mangmoom Card of Spinnenkaart genoemd? Spinnen kunnen hun webben weven in alle richtingen. Deze kaart kan, in theorie, hetzelfde doen met het openbaar vervoer in Bangkok.

Maar helaas, pindakaas. Als u zoals de meeste Bangkokianen in het centrum van Bangkok werkt en woont in een buitenwijk moet u vrijwel altijd gebruik maken van en de BTS en de MRT. De beloofde spinnenkaart komt er, maar het doet nog niet veel. De Airport Rail Link zegt, heel voorzichtig, misschien in oktober ook bij ons. Dus Olleke wacht het nog maar eventjes af.

Informatie en bron:
Illustraties: Coconuts BKK
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Coconuts Bangkok