DE SITUATIE OP KOH SAMUI LIJKT OP TE KLAREN | CHAOS OP HET VLIEGVELD EN LICHTE REGEN VOORSPELD

0
1289

~NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN~

(Na een periode van tegenslag, komt er een betere tijd)


KOH SAMUI:- Koh Samui en de naburige eilanden hebben een angstige nacht overleefd, gelukkig bleef verdere zware regen uit en is de situatie afgenomen, dit ondanks de aanhoudende regen. De verkeerssituatie in de vroege ochtend van 6 januari, was duidelijk op bijna alle hoofdwegen kan weer gereden worden.

Toch is de schade enorm, veroorzaakt door het water dat uit de bergen van de eilanden stroomde. Deze tweede fase van het late moesson heeft, heeft 24 uur dezelfde schade veroorzaakt als het begin van december tot het begin van de zware regenval.
Veel huizen en eigenschappen zijn overstroomd, bomen ontworteld en weg door de overstromingen weggevaagd, het straatbeeld onder de bergen gekenmerkt door een onverminderde hoeveelheid zand, gewassen, rotsen en kokosnoten.

“We beginnen vandaag met de schoonmaakbeurt,” aldus burgemeester Ramnate Jaikwang”

“Dit is de tweede keer een gigantische klus binnen zeer korte tijd, maar wat moeten we doen?”

Terwijl de resterende toeristen op Koh Samui, Phangan en Koh Tao toeristen ondanks de regen goed bevoorraad werden, is er een leegloop van toeristen te bekennen, mensen die deze chaotische omstandigheden willen ontvluchten.

Vooral op Koh Samui Airport was het gisteren en tot in de vroege ochtenduren van vandaag erg druk. Sommige passagiers stonden al om 02:40 uur in de ochtend klaar om naar Bangkok te vluchten hoewel ze tickets voor de middag gehad. Veel van hun misten hun aansluitende vluchten naar Europa.

Op Koh Samui is het vliegveld er op deze gedenkwaardige moessondag erachter gekomen dat de infrastructuur bijzonder pover is, zo zijn er in de vertrekhal te weinig zitplaatsen, geen restaurant, geen echte snackkraampjes. Alleen een bepaalde hoeveelheid passagiers konden toegelaten worden in de kleine lounges van dit vliegveld.
Hoewel dichtbij de incheck hal aan de linkerkant en rechts voorzien is van winkels en kleinere horecagelegenheden, is dit bij lange na niet voldoende om maaltijden bij grote groepen passagiers te bereiden

USM, Samui, International, Airport, Bangkok, Airways, BKK, Departures, Arrivals, Flights, Plane, Travel

In de oude luchthaven van Koh Samui, waren er tenminste twee restaurants, deze werden door de architecten van de vluchthaven reconstructie weggegomd

Zelfs vandaag de dag verwachten meteorologen verdere regenval in het zuiden van Thailand. Een enkele voorspelling geeft een beetje hoop. Tot het weekend zullen de lage uitlopers aan kracht verliezen en zal het minder gaan regenen.

Misschien dat een aantal toeristen toch nog hun vakantie op deze eilanden wil doorbrengen met misschien wel een paar zonnestralen.

Nu gaat het alleen om mitigatie en om zo snel mogelijk terug te keren naar de normaliteit van het Thaise leven. Vandaag heeft de luchthaven laten weten dat bijna alle vluchten weer aanvang zullen nemen en hopen zij vandaag nog grotendeels op hun vluchtschema te komen.