DE SANDWICHGATE VAN UDON THANI IS OPGELOST, DE MOO YONG BLIJKT KAI YONG TE ZIJN, MAAR KRIJGT TOCH EEN VERVOLG!

0
530

~BOVEN WATER HALEN~

(Te voorschijn halen, verschijnen, opduiken)


UDON THANI:- De inwoners van het subdistrict Bua Ngam kunnen weer overgaan naar de orde van de dag, nadat zich daar een voedseldrama ontpopte waar zelfs de honden geen brood van lustte.

Het Ubon-departement voor volksgezondheid werd ingeschakeld en zij kwamen vandaag met hun bevindingen naar buiten inzake het sandwich-schandaal dat zijn oorsprong heeft in de noordoostelijke Thaise provincie.

De inwoners van Bua Ngam subdistrict waren van mening dat er iets aan de hand was met hun populaire “Moo Yong” -sandwiches, ze smaakte namelijk niet meer naar gehakt varkensvlees.

De gemeenschap zat elkaar op te jutten, de één kon er niet op kauwen en de ander vond de sandwiches plakkerig en weer andere Thais dachten dat ze watten aan het verorberen waren, sommige gingen zover door te zeggen dat het misschien de wegwerpluiers voor kinderen, Pampers wel te verstaan, konden zijn.

De gezondheidsdienst van Ubon kwam gelijk in actie en trokken uiteindelijke de conclusie het géén watten waren maar het was ook géén varkensvlees. Uit DNA-testen bleek namelijk dat de oorsprong stukjes kip moesten zijn.

Het mysterie werd nog wat omvangrijker toen ontdekt werd dat ‘kai yong’ (of geraspte kip) niet in de provincie wordt gemaakt.

De autoriteiten houden nu een uitgebreide controle van alle broodjeszaken, want de bron van de vulling moet boven water komen.

Informatie en bron:
Illustraties: SanookNews
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: SanookNews