DE RODE KENTEKENPLATEN VAN VOERTUIGEN ZIJN BINNENKORT VERLEDEN TIJD IN THAILAND

3
533

~OP STANG GAAN RIJDEN~

(Scherp gaan controleren)


BANGKOK:- De directeur-generaal van de afdeling Landtransport, Khun Sanit Promwong heeft bekend gemaakt dat het kantoor van de Raad van State momenteel een wetsvoorstel aan het bespreken is om de rode kentekenplaten van voertuigen volgens artikel 77 van de nieuwe grondwet af te schaffen.

Hij zei, dat de wet naar verwachting in juni zou worden aangenomen, waarna alle nieuwe voertuigen geregistreerd
moeten zijn om de juiste kentekenplaten te hebben voordat ze de openbare weg opkunnen.

Dat impliceert dat als de nieuwe wet in juni wordt aangenomen dat alle voertuigen tijdelijke rode kentekens vanaf dat moment niet meer op de openbare weg mogen.

Momenteel kunnen nieuwe voertuigen tot 30 dagen worden bestuurd met tijdelijke platen, terwijl het permanente kenteken bij het departement van vier over land geregistreerd wordt.

Hij voegde eraan toe dat het departement het registratieproces zodanig geherstructureerd had, dat nu binnen slechts één dag mogelijk was om een nieuw kenteken en tenaamstelling te registeren.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

3 REACTIES

 1. Er zijn mensen die heel lang met de rode platen blijven rijden, dat als de auto uiteindelijk op naam gezet wordt, deze veel jonger te oek staat als in werkelijkheid waar is.

  moest wel even lachen om de laatste regel.
  “Registratieproces wordt geherstructureerd en dus binnen 1 dag de mogelijkheid…etc. etc..””
  Dat kan naar mijn mening maar 1 ding betekenen, dat er iets in Thailand sapeed gaat gebeuren??
  Sorry hoor, ik moet stoppen.
  Kan niet meer van het lachen.

  LOUISE

 2. Ja, en ook het prestige fenomeen. Zo lang mogelijk op rode platen blojven rijden zelfs terwijl er al een definitief kenteken is afgegeven. Ik ken een Thaise industrieel die zo al 2 jaar rondrijdt. Showing off.

  Dan via internet volop odometer blokkers te koop: dat is niet de kilometerteller terugdraaien maar stilzetten. Met name bij dure auto’s lucratief. Rode platen, maanden ‘joy’rijden en als bijna nieuw doorverhandelen met weinig tot geen kilometers.

  Het NL systeem van registratie is erg goed nu. Kunnen ze toch na-apen? Scheelt sowieso pakhuizen papier.

 3. Hier heb je er weer een; 1.5 jaar oud, aan de wielen kun je zien dat er fiks mee gereden is. Maar de eigenaar (lees handelaar) stelt slechts 300 km op de klok. “Really true, sir” . Vanaf het moment van aflevering de electronische kilometertellerblokker erop……….zo te koop op het web. Km standen in Thailand; een lachtertje

  http://www.bahtsold.com/view/bargain-nissan-nv-350-with-only-300-km-on-the-clock-318130?co=Thailand-1&s=nissan&ca=8&c=NULL&pr_from=NULL&pr_to=NULL

Comments are closed.