DE REGEN NEEMT IN HET NOORDEN VAN THAILAND AF MAAR DE VUILE LUCHT NEEMT TOE

0
202

~DE DONDER HANGT IN DE LUCHT~

(Het lijkt erop dat er problemen komen)


MAE HING SON:- De aanhoudende bosbranden hebben de luchtkwaliteit in de noordelijke provincie Mae Hong Son ver voorbij het veilige niveau van maandag geduwd.

Na 10 dagen regenval waarin deeltjes kleiner dan 10 micrometer (PM10) binnen de veiligheidslimiet van 120 microgram per kubieke meter kwamen te liggen, komt nu een respijt op recente regenval en steeg het niveau gisteren opnieuw tot 150 microgram.

Vanmorgen om 05:00 uur lag het niveau op 164 microgram en om 10 uur al op 177 microgram.

Onderwijl werden er in de afgelopen meer bosbranden gemeld, vooral langs de grens met Myanmar, wat bijdroeg aan de stijging van PM10, aldus een bron bij een militaire eenheid ten westen van Muang Mae Hong Son.

Het districtshoofd van Khun Yuam, Khun Narongchai Jindapan zei dat lokale bevolking vuren aan het stoken waren om het perceel schoon te maken, zodat ze later paddestoelen en andere eetbare groenten kunnen verbouwen, waarbij de algemene gedachte heerst dat de oogsten overvloediger worden als de regen intense hitte vergezelt, zoals van vuren of zeer heet weer.

Om 10.00 uur rapporteerde de afdeling Pollution Control vandaag de ongezonde PM10-niveaus in Mae Hong Son (177 microgram), Muang Chiang Mai (124) en Chiang Rai’s district Muang (137) en district Mae Sai (123).

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: The Nation