DE RECHTERHAND VAN “BIG JOKE” IS EEN KNAPPE VROUWELIJKE KAPITEIN

0
203

~MET HAAR TALENTEN WOEKEREN~

(De persoonlijke mogelijkheden/gaven goed gebruiken)


THAILAND:- Iets wat u misschien nog niet wist als trouwen lezer van Olleke Bolleke in Thailand is dat de rechterhand van generaal Surachet Hakpal alias “Big Joke” een vrouwelijke kapitein is.

Onze verslaggever mocht haar een kort interview afnemen, zo vertelde politiekapitein Saranya Wiraya ook wel “Captain BB” genoemd, dat ze werd aangenomen vanwege haar allround capaciteiten en Engelse taalvaardigheid, hoewel de Thaise media haar ook nog eens de leukste officier op het hoofdkader van de Thaise autoriteiten noemen

“BB” treed op als tolk voor politie majoor generaal Surachet, die in de afgelopen maanden behoorlijk in het nieuws is geweest door het oprollen van call-centerbendes, illegale gidsen en het arresteren van illegale buitenlanders die een zgn. overstay van hun visa hebben of misdaden in het koninkrijk pleegden.

Surachet is de plaatsvervangend commissaris van Thaise immigratiedienst, vorige week was hij nog even in Dubai waar hij een toespraak hield, die hem in de Engelse taal moeilijk afging.

“BB” voltooide de middelbare school aan de Rachinee School in Bangkok en ging vervolgens een bacheloropleiding in Creative Advertising doen en haalde later een masterdiploma in Management en Marketing aan de Birmingham City University in Engeland.

Ze vertelde tegen onze verslaggever dat ze als meisje ervan droomde net zoals vele anderen om stewardess te woeden omdat mooi gekleed op reis te gaan. Ze had nooit gedacht dat ze een agent zou zijn.

Maar toen ze terugkeerde naar Thailand, sloot zij zich bij de Thaise autoriteiten aan en helpt ze mee in de strijd tegen criminelen.

Nu wordt ze genoemd als één van de zes ‘Thaise Ambassadeurs” om het imago van Thaise politiedienst te verbeteren.

Het lag voor de hand dat ze een baan zou krijgen bij de toeristenpolitie, zo vertelde ze, omdat Engelse taalvaardigheden belangrijk zijn in het omgaan met toeristen.

Ze vindt dat ze nu ook droombaan heeft, omdat ze door het hele koninkrijk reist en af en toe mee mag op een buitenlands reisje.

Ook helpt ze de toeristenpolitie om hun 1155-hulplijnnummer te promoten, waar zes talen worden gesproken.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Bangkok Jack
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Jack