DE PROVINCIE CHUMPHON GAAT GEBUKT ONDER EEN CONSTANTE ZWARE REGENS

0
142

~HET REGENT BAKSTENEN~

(Het regent heel fel)


CHUMPHON:- Met 115 millimeter regen welke in 24 uur in de provincie Chumphon viel en nog steeds gaande is, gaf gouverneur Wibul Rattanapornwong gistermiddag aan alle agentschappen de waarschuwing om alert te zijn op mogelijke overstromingen.

Hij riep gisteren een spoedvergadering om 14:30 uur bijeen en vertelde tegen de aanwezige ambtenaren dat andere provinciën reeds met overstromingen te maken hadden en hij de provincie Chumphon gereed wilde hebben staan met voldoende mankracht en hulpmiddelen.

Hij drong er bij het provinciale irrigatiebureau op aan om het water in het noorden van de provincie voorkomend te beheren en in geval van calamiteiten zo snel mogelijk de burgers te waarschuwen voor overstromingen, zodat zij zich kunnen voorbereiden en agentschappen klaar staan om de helpende dag toe te steken.

Het regionale weerstation liet deze morgen om 08:30 uur weten dat er in Tambon Pak Song in het district Pato 115 millimetre water was gevallen.

Met de stortbui die nog steeds voortduurt, spoorde het kantoor de inwoners van Ban Thab Khon aan om hun bezittingen naar hogere niveaus te verplaatsen en zich te scharen voor overstromingen.

Informatie en bron:
Illustraties: PattayaOne
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: PattayaOne