DE POLITIE HAD ER LOL IN OM DRIE BANKOVERVALLERS IN DE BOEIEN TE SLUITEN EN KREGEN ER ALS BONUS EEN GIJZELAAR BIJ

0
539

 


~ZIJN MANNETJE KUNNEN STAAN~

(Zich goed kunnen verdedigen)


PATTAYA:- De politie van Pattaya bewees dat onze kustplaats in veilige handen was toen ze drie bankovervallers arresteerden, een gijzelaar konden bevrijden en alle buit konden teruggeven.

Gisteren was er maar één bankoverval en gelukkig was deze niet eens echt!

De politie was aan het oefenen voor het echte werk bij het gemeentehuis in Pattaya Noord.

De verslaggever van Sophon TV schreef dat het politie van Pattaya hun mannetje staat en dat publiek en toeristen vertrouwen kunnen hebben in het plaatselijke politiekorps dat onderleiding staat van kolonel Apichai Krobpetch, de hoofdcommissaris van het hoofdbureau Beach Road, hij kwam speciaal een kijkje nemen om te ervaren hoe deze oefening verliep

Volgens de verslaggever zouden de overvallers nooit wegkomen wanneer dit in het echt zou gebeuren, ze zullen onmiddellijk worden gearresteerd, zo veronderstelde hij.

In het gefaseerde drama arriveerden drie mannen op twee motorfietsen en namen een gijzelaar. Het was niet duidelijk of de overvallers bewapend waren, maar het was beangstigend, ze droegen allemaal een helm met een geblindeerde kap.

De training stond onderleiding van plaatsvervangend luitenant kolonel Korn Samdane, die vertelde dat de overvallen bij banken en goudwinkels tegenwoordig steeds vaker voorkomen, daarbij is het een goed idee om voorbereid op te zijn op dergelijke misdaden.De training werd gehouden om officieren onder zijn commando aan te moedigen en hen te laten zien wat ze moesten doen in het geval van een overval.

Het was ook nuttig voor de bankmedewerkers geweest om te weten hoe ze met de situatie moesten omgaan in de ogenblikken voordat de politie ter plaatse komt, voegde hij eraan toe.

Informatie en bron:
Illustraties: Sophon-kabel
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Sophon-kabel