DE PLANNEN VOOR HET OP DE SCHOT NEMEN VAN DE DOLFIJNEN ROTONDE IN PATTAYA HEBBEN MEER AANDACHT NODIG

0
466

~IN DE IJSKAST ZETTEN~

(tijdelijk) niet uitvoeren


PATTAYA:- De plannen om de bekende “Dol Fijne Rotonde” in Pattaya Noord te herontwikkelen zijn gestopt nadat veel inwoners van Pattaya bij het gemeentebestuur hadden geklaagd omtrent dit omstreden plan, de gemeente heeft nu gemeend de rem op het project te zetten en hebben gezegd dat meer studie nodig is alvorens men definitief deze mooie rotonde gaat slopen.

De ambtenaren hadden op 15 augustus j.l. in het Sabai Hotel een openbare vergadering belegd, waarbij een ieder welkom was. De gemeenteraadsleden hebben tijdens deze bijeenkomst de meningen verzameld en hebben beslist dat de sloop van de rotonde moet worden uitgesteld alvorens men met de herinrichting van dit drukke kruispunt aan de gang gaat.

De gemeente wil dat er eerst een grondige studie van dit project wordt gemaakt.
Aanvankelijk waren het standpunten waar de gemeente zodanig dat men zich niets van de mening van het publiek wilde aantrekken, echter door de grote druk van media, lokale bewoners en expats blijkt de gemeente nu toch gezwicht te zijn.

Volgens de oppositie is er wetenschappelijk bewezen dat dergelijke rotondes efficiënter en veiliger zijn dan conventionele kruispunten. Dergelijke verkeerspleinen kunnen meer verkeer verwerken en hebben studies aangetoond dat er zich minder schade en ongevallen voordoen dan op de gebruikelijke kruispunten.

Pattaya heeft echter de beproefde verkeersoplossing teniet gedaan door een aantal van de rijstroken te barriceren, waardoor de rotatie onmogelijk is omzeilen. Zodra deze belemmeringen geplaatst werden, verslechterde het verkeer direct.

Het gemeentebestuur van Pattaya is er nu van overtuigd dat er ontzettend veel mensen in Pattaya voor behoud van de rotonde zijn.
Desondanks hadden ze wel 6.9 miljoen Baht begroot om het kruispunt te veranderen. En dat is iets van het publiek van Pattaya niet pikt.

Panchote Sonkom, de directeur van de ingenieurs afdeling van Pattaya, die deze rotonde meer dan 20 jaar geleden hebben ontwikkeld, vertelde dat er meer studie nodig was en dat stadsplanners tijd nodig zullen hebben om een ​​ander model te bedenken en een ander te berekenen factor moeten gaan hanteren wanneer het verkeer nog drukker zal gaan worden als het in ontwikkeling zijnde winkelcentrum Terminal 21 in Soi Phettrakul geopend zal worden.

Informatie en bron:
Foto’s: Pattaya Mail
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Pattaya Mail