Home Thailand Bangkok DE PLANMATIGE INVOERING VAN DE HOGESNELHEIDSLIJN BANGKOK – NONGKAI GAAT VERSNELD WORDEN MET ARTIKEL 44

DE PLANMATIGE INVOERING VAN DE HOGESNELHEIDSLIJN BANGKOK – NONGKAI GAAT VERSNELD WORDEN MET ARTIKEL 44

2
DE PLANMATIGE INVOERING VAN DE HOGESNELHEIDSLIJN BANGKOK – NONGKAI GAAT VERSNELD WORDEN MET ARTIKEL 44

~DOOR DE ACHTERDEUR WEER BINNENKOMEN~

(Opnieuw ter sprake brengen op een andere manier)


BANGKOK: Voor de bouw van de Thai-Chinese high-speed spoorlijn tussen Bangkok en Nong Khai heeft minister-president Prayut Chan-o-cha, de absolute macht van artikel 44 van de interim-grondwet toegepast, dit met het doel om er wat vaart achter dit project te zetten, het project zou nu over twee jaar klaar zijn.

Door toepassing van Artikel 44 kunnen verschillende wetten worden omzeild om zo een snelle uitvoering van het project te beogen. Dat betekent o.a. dat er Chinese ingenieurs mogen werken zonder de wettelijke controle in Koninkrijk. Hoeft men geen speciale vergunning aan te vragen om de spoorlijn door een natuurreservaat in de provincie Nakhon Ratchasima te laten lopen en hoeft men niet de jarenlange onteigening’s procedures aan te gaan.

Zelfs de eeuwige geschillen die ten grondslag aan het budget liggen kunnen met artikel 44 naar achteren geschoven worden. Tot dusver zijn de exacte aanbestedingen nog niet bekend, terwijl met wel met de bouw gaat beginnen.

Voor meer informatie, heeft de nationale krant, The Nation een samenvatting op hun website vermeld.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Der-farang

2 REACTIES

Comments are closed.