DE ONTMANTELING VAN HET KONINKLIJKE CREMATORIUM IN BANGKOK IS SINDS GISTEREN EEN FEIT.

0
312

~HET EINDE KROONT HET WERK~

(Als een klus eenmaal is afgerond heb je daarover veel voldoening)


BANGKOK:- Gisteren is de aanvang van de afbraak van het Koninklijk Crematorium op Sanam Luang in Bangkok beginnen nadat er een religieuze ceremonie door premier Prayuth geleid werd

De bezichtiging van deze imposante bouwwerk heeft in twee maanden tijd meer dan vier miljoen bezoekers getrokken.
Nadat premier Prayut Chan-o-cha de leiding over een religieuze rite beëindigd was dat tevens het officiële begin van de verwijdering van de Koninklijke Crematie attributen.

Veel trouwe Thais burgers sloten zich aan bij de ceremonie van verdiensten door het aanbieden van eten aan de 89 monniken. De boeddhistische rituelen werden gevolgd door hindoeïstische rituelen, omdat de Thaise monarchie zowel hindoeïstische als boeddhistische elementen omarmde, deze kwamen tot uiting in de architectuur van het koninklijke crematorium.

Een regeringsafgezant generaal Surayud Chulanont was de voorzitter bij de voor de verwijdering van de grote negentien baldakijnen parasol van de top van het Koninklijk Crematorium.

Sommige delen van het Koninklijk Crematorium, zoals het Songtham-paviljoen en twee andere paviljoens zullen worden gereconstrueerd en tentoongesteld in een nieuw museum aan de Klong 5 in Pathum Thani, dat naar verwachting over twee jaar geopend zal worden, zo liet Khun Vira Rojpojchanarat, de minister van Cultuur weten.

De andere materialen die zijn gebruikt voor de bouw van het Koninklijk Crematorium en de omliggende paviljoens, waaronder het hout en metaal, worden ontmanteld en opgeslagen in het Historical Ayutthaya Park, “voegde hij eraan toe.

De Decoraties en schilderijen die de belangrijkste deel paviljoen crematorium sierden, zullen eerst naar het kantoor van traditionele kunst in de provincie Nakhon Pathom verplaats worden, aldus Khun Anan Chuchote, directeur van de afdeling Beeldende kunsten.

De andere objecten zullen naar een nieuw museum in de provincie worden verplaatst, zodat jongere mensen meer te weten kunnen komen over de Thaise cultuur zoals deze wordt door de monarchie zullen worden gerepresenteerd door de werken te bekijken.

Ondertussen voegde Khun Sirikitiya Jensen, dochter van prinses Ubolratana, zich bij functionarissen van het ministerie van landbouw, welzijn van boeren en het bureau van de Koninklijke familie om de rijst te oogsten van het rijstveld dat bij het Koninklijk Crematorium geplant was.

Het Nong Nooch Tropical Garden in Chonburi, die landschapsarchitectuur leverde, zal in februari een aantal van de planten en bomen te gebruiken het Winterfestival bij Dusit’s Sanam Sue Pha te versieren.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation