De noodtoestand in Bangkok is voor 1 maand afgekondigd, premier Prayut waarschuwt voor mogelijke avondklok!

BANGKOK:- De komende maand verkeert Bangkok in een “noodtoestand” met een verbod op openbare bijeenkomsten van meer dan 5 mensen. Als protesten aanhouden en uit de hand lopen, heeft premier Prayut Chan-o-cha vandaag gewaarschuwd dat de regering een avondklok zal inroepen, waardoor mensen tijdens bepaalde uren hun huis niet mogen verlaten.

Het moet gezegd worden dat, hoewel dit decreet nu van kracht is, het onwaarschijnlijk is dat het het dagelijkse verkeer en de activiteiten van Bangkok zal belemmeren en u zal niet moeten niet aarzelen om de hoofdstad te bezoeken als u in het land bent en van plan bent dit te doen.

Uw nieuwsbeer blijft deze toestand volgen en zal en u op de hoogte houden van plaatsen die u beter kunt vermijden.

Het bevel, dat donderdagochtend om 4 uur ’s morgens vroeg werd opgelegd, leidde tot het opbreken van een pro-democratische demonstratie door de politie gewapend met oproeruitrusting. Tot dusver zijn meer dan twintig mensen gearresteerd en worden beschuldigd van het overtreden van het nooddecreet en het houden van een illegale demonstratie.

In een aankondiging van het kabinetssecretariaat werd het nooddecreet uitgevaardigd omdat leiders van de groep “Khana Rassadorn 2563”, wat “Volkspartij 2020” betekent, wetten overtreden die verband hielden met openbare bijeenkomsten en onrust veroorzaakten, waarbij ze de complicaties opmerkten tijdens de koninklijke autocolonne die plaatsvond. gebeurt langs dezelfde route als het protest van woensdag.

De demonstraties hadden ook gevolgen voor maatregelen om het coronavirus in te dammen, aldus de aankondiging, en voegde eraan toe dat een nieuwe uitbraak de ‘kwetsbare’ economie van het land zou beïnvloeden.

Maar zoals uw nieuwsbeer in ander artikel vertaald heeft, hield het nooddecreet de mensen niet tegen.

Duizenden, mogelijk 15.000 tot 20.000 (er is geen officiële telling), verzamelden zich op het kruispunt van Ratchaprasong om het protest voort te zetten dat in het Government House was stopgezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: PhotosStock
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *